Dāvids Zalāns
pirms 6 gadiem
Cienījamā Spīdola, Jūs būtu pārsteigta, ja varētu aptaujāt visus Latvijas iedzīvotājus un uzzinot, cik daudzi šādas relatīvi vienkāršas lietas neizprot.

Piemēri nav tālu jāmeklē, šeit pat Satoros Ivars Ījabs nesen bija publicējis rakstu, kurā pauda pilnīgi pretēju viedokli: http://www.satori.lv/raksts/5273/Ivars_Ijabs/Varu_-_tautai

Spīdola
pirms 6 gadiem
Nav jau atbilde tiešā runā un tomēr.
Lūk, uzrakstīju sūdzību VBTAI par Rīgas Bāriņtiesu. Rakstu - konkrēti likuma panti, konkrēti, kā netika pildīti.
Man VBTAI atbild, ka vispār jau RBT likumu pilda un ka vispār jau viņu pienākums nav gādāt par bērnu,ja bērnam ir problēmas. Mana iesnieguma ļoti konkrētos jautājumus, VBTAI vispār neatbild. Es rakstu otrreiz, un otrreiz nosūtu pirmo ieniegumu un lūdzu lai man atbild ar konkrēti, nevis vispār . Viņi man atbild- ka Iesniegumu likums nosaka, ka nav otrreiz uz iesniegumu jāatbild. Kā saka- durvis aizcērt un vari justies laimīga, ka degunu neiecirta durvīs. Es protams, veru vaļā Iesniegumu likumu - citēju to un rakstu atkal.
Bet tikmēr jau , ko es secinu. Lūk, vēl ik pa laikam ir atskaņas par modeļu skandālu Latvijā,kad nepilngadīgas meitenītes nonāca spalvainu arābu onkuļu gultiņās un kāds ar to guva milzu peļņu. Toreiz anonīmie komentētāji rakstīja, ka ne jau nu bez valsts iestāžu ziņas tas notika,ka VBTAI tāds pārmijnieku kantoris vien ir. Toreiz nošausminājos un spriedu, ko var cilvēki tik ļauni melst. Tagad es ticētu pat ja apgalvotu, ka Latvijā bērnu tiesību aizstāvji īstenībā ir cilvēkēdāji, kuri izmanto Latvijas sociāli neaizsargāto intereses savām perversām vajadzībām. Tieši un burtiski tā es ticētu un iespējams, drīz sākšu tam ticēt.
Kamēr jūs te ar Ījabu noskaidrojiet savas patiesības, tikmēr "tur arā" rit īstā dzīve - ar pusēdušiem un neēdušiem bērniem, ar mazgadīgām prostitūtām un mazgadīgiem suteneriem,ar tiem, kas pakārās un noslīcinās un ar tiem anonīmajiem, kuri pazūd un kurus neatrod. Kur nu vēl tie neanonīmie - katru gadu ap 150 bērniem, kurus adoptē uz ārzemēm, un kuriem te nepaliek neviena, kas painteresētos, kā viņiem iet un vai viņi vispār vēl dzīvi ir.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Ak, Debess, Dāvid! Kurš gan to visu jau nezin un nesaprot, bet lielais jautājums ir ko darīt - ko darīt, lai mani un Tavi bērniņi dzīvotu labāk un laimīgāk. Lai līdz plīstošām vīlēm pieēdušies būtu ne tikai politiķi, bet visi, kuriem ir laba apetīte. Lūk, tvnet raksta par nepaēdušiem bērniem - lūk Tev realitāte šodienas Latvijā. Skūpstu rokas Paulim Princim - ārstam, kuram ir drosme par to runāt - par nēedušiem Latvijas bērniem.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Uzrakstiet, kas šobrīd notiek Ungārijā. Tur džeki netaisa nekādas paslēpes,tur skaidri un gaiši piegriež skābekli, visiem, kuri sacerējušies dzīvot demokrātijā. Tagad tur izdzīvo stiprākie, nežēlīgākie, nekaunīgākie. Pie mums vēl spēlē visādas bada un demokrātijas spēlītes. Nez, cik ilgi tā vēl ....

edu
pirms 6 gadiem
Autora naivums man izraisa patiesu smaidu.

Visas autora jaukās idejas atduras pret nepārvaramu barjeru - Tauta ir stulba.

Šeit es gribētu runāt gan par vispārējo, gan situatīvo stulbumu (vai nekompetenci, ja šis vārds kādam liekas mazāk aizskarošs vai politiski neitrālāks)

Pirmkārt - attiecībā uz vispārējo nekomtetenci, ja apskatāmies statistiku, tad LV mazāk kā 1/5 ir iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem ir augstākā izglītība - proti, iedzīvotāju masa, kura kaut vai teorētiski būtu spējīga kaut cik normāli spriest par kādu jautājumu ir absolūtā mazākumā.
Tajā pašā laikā veselai 1/5 LV iedzīvotāju ir tikai pamatizglītība.

(Šeit ir būtiski saprast, ka ne jau visas personas ar augstāko izglītību automātiski ir kompetentākas par tām, kurām augstākās izglītības nav, vienkārši šie skaitļi lieliski ilustrē, cik liela sabiedrības daļa var un vēlas investēt savā intelektuālajā attīstībā)

Otrkārt - attiecībā uz situatīvo nekompetenci jāmin, ka ikviena persona nevar būt zinoša visos jautājumos. Pieņemot, ka mums ir 1/5 cilvēku, kuriem ir formāla augstākā izglītība, un kuri teorētiski varētu kaut ko prātīgu nolemt, jāatceras, ka tikai maza daļa no šīm personām būs kompetenta tādā šaurā nozarē kā enerģētika (vai jebkura cita nozare), līdz ar to faktiski galu galā, cilvēku kopums, kuri būs spējīgi analizēt un pieņemt adekvātus lēmumus konkrētajā jautājumā iespējams būs mazāks par 1000 vai pat 100.

Un šeit nu atgriežoties pie autora spīdošajām idejām, gribētos viņam pašam pajautāt, kādus tad viņš rezultātus iedomājas, kad par valstiski nozīmīgiem jautājumiem pēkšņi sāks lemt galīgi nekompetenti pilsoņi?




 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!