Mikēnu Orākuls
pirms 1 gada
Kopš kura laika šī meitene skaitās aktrise?..

jurniece
pirms 1 gada
Šis raksts tikai apstiprina manas aizdomas, ka radošie cilvēki, acīmredzot, aiz savas emocionalitātes bieži sapinas pretrunās. Es piekrītu, ka kultūras cilvēkiem ir tiesības paust savu nostāju par dažādiem sociālpolitiskiem jautājumiem. Arī no kultūras pasākumu tribīnēm un jo īpaši savos darbos, taču... Pie formas tomēr nedaudz jāpiedomā.
"arī ornitologs Viesturs Ķerus 2020. gadā atteicās no "Latvijas Valsts mežu" pasniegtās balvas par debiju bērnu literatūrā, protestējot pret mežu izciršanas politiku."
Protams, būtu dīvaini, ja viņš pieņemtu balvu, ko iedibinājusi organizācija, kas realizē mežu izciršanu, ja ir pret šo izciršanas politiku. Gadījums ar "Lielā Kristapa" balvu tomēr ir absolūti atšķirīgs. Šai balvai aktrisi nominēja ne jau kultūras ministrs un valdība, bet jomas profesionāļi. Piekrītu, ka šī bija īstā vieta un laiks, lai paustu savu viedokli attiecīgā jautājumā, bet atteikšanās no balvas par lomu filmā, kas skar viņai svarīgu tēmu šķiet absolūti neloģiska un pretrunīga. Un ļoti šaubos, ka ministrs izjūt kaunu vai pat neērtību par šo tēmu. Arī viņam ir tiesības uz savu viedokli. Ja aktrise atdod savu godīgi nopelnīto balvu cilvēkam, kas viņasprāt rīkojies nepareizi, manuprāt, ir reāli absurdi un tiešām sabojā visu.

Andrejs Vīksna
pirms 1 gada
Piebilde precizēšanai: abas situācijas nav tik atšķirīgas. Arī Jāņa Baltvilka balvai nominē un laureātus izvēlas nozares ekspertu žūrija, LVM ir iesaistīti balvas finansēšanā un viņu nosaukums īpaši pievienots debijas balvai. Savukārt, ja atveram Lielā Kristapa mājaslapu, pie organizatoriem norādīts KM logo.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!