vecs dr
pirms 6 gadiem
Būtu labāk nācis un palīdzējis slimnīcā grozīt un pamperus mainīt vai vismaz izvadāt pacientus, citādi māsiņām sen jau vairs nav spēka, tad būtu vismaz lielāks praktiskais labums, nevis šitā tukši rezonēt! Cik pats ir redzējis tos mirējus, lai varētu tā smalki rakstīt???????

Dāvis Lācis
pirms 6 gadiem
Farmācijai ir jāpiš no dzīvajiem naudu. Savādāk kā?

Nav smieklīgi domāts. Tas ir bēdīgi.
Tā ir bēdīga situācija.
Farmācija saprot, ka tie divi mēneši "dzīves" dod daudz naudas.
Ahuje**a daudz naudas.

kuģis
pirms 6 gadiem
vecīt, 'palīdzība pašnāvības veikšanā' ir ļoti plaši, skat., piem, ask.fm gadījumus, utml. cilvēks, kas personu apzināti noved līdz pašnāvībai arī būtu raksturojams kā šāds palīgs. kur citkāt, saistībā ar citām personām, attiecīgā cilvēka dzīvību būtu iespējams glābt.

kuģis
pirms 6 gadiem
redz, visas šīs problēmas attiecībā pret dzīvību un tās pašvērtību ir bieži vien valdošā mehānistiskā un deterministiskā pasaulskatījuma dēļ. starp citu, visas šīs 'tiesību', likumu un jurisdikcijas peripetijas arī spēlē šo pašu mehānistisko spēli. problēmas ir tieši nesalāgojamības dēļ, jo dzīvība ir lielāka par mehānismu

akmens
pirms 6 gadiem
Ar to eitanāziju tā, ka to izmanto savtīgos nolūkos. Bet dzīvība ir dabas untums, tā ir spēle, ko spēlē viens aktieris Anima Mundi. Ja tā nebūtu, kāda jēga būtu vēstures procesam? Ar kādām tiesībām anakonda apēstu pērtiķi, holēras vibrioni iedzītu kapā cilvēku? Ar indivīda nāvi uz Zemes nekas nemainās - Rietumu frontē bez pārmaiņām - atceraties?

Hičenss
pirms 6 gadiem
Ielieku pieejamu filmas linku http://www.dailymotion.com/video/xnu340_terry-pratchett-choosing-to-die_shortfilms

Hičenss
pirms 6 gadiem
Bet ārpus tā, ir tikai viens svarīgs jautājums, kas klasiski ietver arī abortus, smēķēšanu utml. Latviešu valodā ir iespēja pretnostatīt "dzīvi" un ''dzīvību'', kas ir lielisk (ok, angliski, tipa, būtu life versus livinig, bet ne ar tādu jaudu)i. Es, protams, uzskatu, ka pirmā ir svarīgāka un neiesaistos nekādos diskursos, vai aborts ir slepkavība, kad sākas dzīvība un tamlīdzīgi. Bet ar absolūti libertārisku pieeju saku, ka viss, kas notiek ar mūsu ķermeņiem ir tikai un vienīgi mūsu pašu darīšana, kamēr, kamēr vien mēs nekaitējam kādam citam (un tur nav pretruna). Līdzko mēs sākam pierediģēt brīvības saistīti ar valsts pastāvēšanas un uzturēšanas bonusiem, mēs to zaudējam absolūti. Izcils ir amerikāņu stand-up komiķis Dags Stenhoups (Doug Stanhope), kas vienlaicīgi, izmantojot humora ieročus, bet, konsekventi uzturot viedokli, pabeidz vienu skeču ar frāzi "Abortion is green". Turamies pie brīvības, draugi, nevis ierobežojumiem.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!