Reinis Huseins
pirms 6 gadiem
100% politkorekts virsraksts par 100% politnekorektu žurnālu? Es neviena brīvību ''paplašināt'' netaisos un lūdzu nevienu arī manu brīvību, ne plašināt, ne staipīt ne kā citādii deformēt. Ja jau šis izdevums bija anarhistu, tad viņi varētu but priecīgi par nāvi teroraktā. Vai tad terorisms anarhistiem nav veids kā apliecināt savu brīvību?

Milena Chovrebova
pirms 6 gadiem
+1 , ja krievijaa saka : обидеть художньника каждый может! tad ES briiviibai ir muusu asinis!!!

avral avral
pirms 6 gadiem
Paldies par rakstu.

Neliela piebilde. Man šķiet, ka Jūs tomēr pārāk sasteigti apgalvojat, ka žurnāls "nekad nav uzbrucis vājākajiem". Tiktāl, cik ir runa par islama karikatūrām (un nevis, piemēram, franču politiķu), kurš ir tas, kurš izlemj, vai tās (vai dažas no tām) ir musulmaņiem aizskarošas/rasistiskas/islamofobiskas vai nē? To izlemj franči, kas nav musulmaņi. Un, šķiet, ka būtu vietā norādīt, ka Francijas musulmaņu asociācijas (miermīlīgās un valstij lojālās) ir bijušas citās domās un ierosinājušas vai mēģinājušas ierosināt pret žurnālu desmitiem (!) prāvu par rasu naida kurināšanu. Protams, tās šīs prāvas lielākoties ir zaudējušas, jo viņu vērtības ir atzītas par mazāk vērtīgām nekā vērtība -izteiksmes brīvība (par vērtību konfliktu ļoti skaisti ir rakstījis Jesaja Berlins). Tās ir zaudējušas tāpēc, ka ir vājākas, ka viņu viedoklis ir minoritātes viedoklis; ka musulmaņi ir 10% no sabiedrības, ka tā lielākoties ir nabadzīga, slikti izglītota un integrēta minoritāte, un, jā, daudzos gadījumos (no balto franču viedokļa) tā ir arī tik "stulba", ka nesaprot "jokus". Bet tieši tas, manuprāt, ir uzbrukums vājākajam.

Kad Jūs sakāt, ka žurnāls ir bijis brīvs no jebkādas ideoloģijas, par to tiešām jābrīnās. Jo īpaši padomājot, kāpēc vispār Francijā ir šī musulmaņu minoritāte. Tā tur ir (šaušalīgās) Francijas koloniālās vēstures dēļ.

Daiga Mežaka
pirms 6 gadiem
Paldies, Nikolā Ozano, lieliski caurvītas Francijas sabiedriski politiskās un kultūras dzīves norises ar privāto/ ģimenes attieksmi pret notiekošo.

kuģis
pirms 6 gadiem
Tas ir interesanti, kā franči (līdzīgi, bet mazākā mērā arī amerikāņi) visu, triviālus, kontingentus un da jebkādus random izlēkušus dzīves notikumus un faktus uzreiz baigi ar baigi nopietno sejas izteiksmi un svarīgi patosainu pompu ieraksta pseidomītisk politiskā naratīvā, stāstā. Nezinu, tam grūti noticēt, un dīvaini, ka to dara 'eksistenciālistu' nācija. Kā to sauca, maivaise foi?

Viestards
pirms 6 gadiem
Būsim konsekventi - nupat puiku 16g. arestēja par Charlie Hebdo vāka izmainīšanu! Vien musulmani bija aizstājis ar žurnālista attēlu un tā tika kvalificēta, kā "Terorisma atbalstīšana". Vajag nedaudz tomēr sajēgu, ja vairākās valstīs noris reāls karš, un musulmaņi ir 1.6 miljardi, tad mēs Eiropa esam kļuvuši par minoritāti. Dēļ šim karikatūrām, iespējams, tagad mirs tūkstošiem eiropiešu.

Viestards
pirms 6 gadiem
Francijā arestē studentu par karikatūru zīmēšanu:
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.ouest-france.fr%2Fapologie-du-terrorisme-un-lyceen-nantais-poursuivi-pour-un-dessin-3119401&edit-text=

akmens
pirms 6 gadiem
KRITIZĒT VAR VISU, BEZ TABU. Jums nav humora izjūtas. Jūs būtu pabijis manā ādā, dziedātu citu dziesmu.
par
Nāk rudens apglēznot Latviju,
Bet nepūlies, necenties tā,
Jo honorārs izmaksāts netiks
Par darbu tev, draugs, tik un tā.
Es dabuju trūkties

GV
pirms 6 gadiem
Paldies, ka ļāvāt iejusties.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!