Ervins Lazdins lazdiņš
pirms 6 gadiem
Demokrātija ,tādā formā,kā tagadējā sevi ir izsmēlusi.Izskatās, ka citi zīdītāji ir saprātīgāki.

Wolfs
pirms 6 gadiem
manuprāt, pareizas atbildes uz šādiem jautājumiem nemaz nevar būt. igauņi arī aizvāca "bronzas kareivi", mēs ļeņinekļus. izbrīnu rada tas, ka ASV pēc tik ilgiem gadiem tagad kādam ir ienācis prātā vērsties pret Robertu Lī, kurš, ja atmiņa mani neviļ, nebija nekāds plantators vai vergu īpašnieks. viņš tikai cīnījās nepareizajā pusē, kur izcēlās ar neparastām karavadoņa spējām.

Seneka Morteza
pirms 6 gadiem
Nu konsekvence tad prasītu atjaunot Ļeņina pieminekli? Citādi ASV tiek prasīta viena lieta, bet to pašu uz sevi neattiecinām... ''[konfederāti]
viņi vienlaikus bija patriotiski noskaņoti un varonīgi amerikāņi, kuri sevis pašu uztverē primāri cīnījās par štatu tiesībām pašnoteikties'' - šeit izpaužas tīra vēstures nezināšana - konfederāti cīnījās par savu ''dienvidu dzīvesstila'' saglabāšanu, proti, par kastu sabiedrības saglabasanu, kurā vara bija lielo plantāciju īpašniekiem un sevi iespējams par amerikāņiem vispār neuzskatīja.

Ilmārs Šlāpins
pirms 6 gadiem
Un Ļeņins cīnījās pret Krievijas impēriju, kā arī piešķīra Latvijai neatkarību!

Ervins Lazdins lazdiņš
pirms 6 gadiem
Robespjērs arī cīnījās,kaut kas ar to cīņu nav kārtībā.

Seneka Morteza
pirms 6 gadiem
Tieši tā. ''kā arī piešķīra Latvijai neatkarību'' - tad vajag, iespējams kopīgu, pieminekli Ļeņinam un Jeļcinam?

Ervins Lazdins lazdiņš
pirms 6 gadiem
Hitleram arī ,nu būtu skisti,bet zarna par tievu,Putinu neļāva pat maketēt.:)

Edvards Kuks
pirms 6 gadiem
Lai pagātnes grēku statujas kalpotu par atgādinošu putnubiedēkli, to apkārtējai sabiedrībai to nestās vērtības jāuztver par nevēlamām. Nešķiet, ka tie, kas Šarlotsvilā devās balto pārākuma sludināšanas akcijā, aizstāvētu pieminekļus ar domu, ka tā ir mūsu draņķīgā pagātne, kuru nedrīkstam aizmirst un justies morāli tīri. Tieši otrādi, viņi jau jūtas morāli tīri un redz šīs statujas kā savas taisnības apliecinājumu. Tamdēļ varbūt precīzāk būtu teikt, ka mēs nosodām nevis vēsturisko personāžu viņa laika kontekstā, bet gan cilvēkus, kas mūsdienās turpina aizstāvēt šo personāšu (šai gadījumā Robertu Lī) kā labo vērtību pārstāvi.

Edge
pirms 6 gadiem
Roberts Lī vienkārši izpildīja savus pienākumus, viņš nebūt nebija kāds dedzīgs verdzības aizstāvis. Lūk, amerikāņu nācijas "tēvs" Dž.Vašingtons, tas gan bija īsts vergturis:
"...Bija bagāts plantators — 8000 akru zemes, vairāk nekā 300 vergi, — kura īpašumu vērtība 2010. gada ekvivalentā bija 525 000 000 USD.." Džordžs Vašingtons (Vikpēdijas lapa).
P.S. Pēc Saules aptumsuma ASV sāks gāzt arī Dž.Vašingtona pieminekļus? Var būt spridzinās arī to kalnu klinti Mount Rushmore, kurā izkalta arī Dž.Vašingtona seja?

Edvards Kuks
pirms 6 gadiem
Nav runa par pašu Robertu Lī, bet gan to, kādas vērtības viņš kā tēls iemieso mūsdienās dzīvojošiem cilvēkiem.

kuģis
pirms 6 gadiem
Kādas vērtības mūsdienās dzīvojošiem cilvēkiem iemieso ASV konstitūcijas tēvu sejas?

Edge
pirms 6 gadiem
Oi, par vērtībām runāt - tas nozīmē globalizācijas "tumšās puses" (D.Dzenovska) sākt izgaismot. Labāk gāzt pieminekļus pagātnes pārridarītājiem - Ļeņinam, Robertam Lī, vēl atradīsim, vai ne? Aktuālās tēmas labās neaiztikt: Human Trafficking Keeps Slavery Alive /
Forced Labor Is A Hidden Form Of Modern-Day Slavery In America
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!