Aktualitātes
24.01.2019

Otrais žurnāla "Jezga" numurs pievēršas mīlestībai, seksam un dzimumam

Komentē
0

26. janvārī klubā "Goldenbar" tiks prezentēts mākslas, dizaina un dzīvesstila žurnāla "Jezga" otrais numurs, kas šoreiz veltīts mīlestības, seksa un dzimuma (love, sex and gender) tēmai.

"Jezga" ir neatkarīgi izdots žurnāls ar saturu angļu valodā un diviem dažādiem vākiem. To veido Londonā dzīvojošie mākslinieki - fotogrāfe Anna Rosova un grafiskais dizainers Vils Meighans (Will Meighan -, un tā pirmais numurs iznāca pagājušā gada jūnijā.

Jaunā numura tapšanā ir iesaistījušies divdesmit viens rakstu, interviju, fotogrāfiju un ilustrāciju autors. Intervijās varēs iepazīties ar dizainera Artūra Analta, rotu mākslinieces Madaras Keidžas, Latvijas oficiālajām "drag queens" – Roja Rodžera un Kourtney X un citu kolorītu personību stāstiem. Foto sēriju lapaspusēs varēs aplūkot Vikas Ekstas pašportretu sēriju, Annemarijas Gulbes foto sēriju par performances kāzām un vācu fotogrāfa Sebastiana Frankes foto stāstu par "drag queens" dzīvi bijušajās Padomju Savienības valstīs.

"Jezga" piedāvās iepazīties arī ar jauno dzejnieku dzeju, Latvijā un Londonā dzīvojošu ilustratoru darbiem, modes sērijām un vēl daudz ko citu.

"Šajā numurā mēs vēlējāmies skaļi runāt par to, ka mīlestība un seksuālas attiecības nav atkarīgas no dzimuma, tās var eksistēt visdažādākajās formās un veidos, runājam arī par seksualitāti kā sevis pieņemšanas veidu, arī par sava ķermeņa pieņemšanu. Šī tēma mums ir ļoti svarīga, jo vēl avien jūtam, ka gan Latvijā, gan citās postpadomju valstīs šī ir tabu tēma sabiedrībā," numura tēmas izvēli skaidro "Jezgas" redaktore Anna Rosova.

Ir plānots, ka žurnāls iznāks divas reizes gadā un turpinās iepazīstināt ar Latvijas identitāti caur jaunajiem mākslinieku, fotogrāfu, mūziķu un citu radošu personību prizmu.

Žurnāla "Jezga" jaunais numurs tiks prezentēts sestdien, 26. janvārī, bārā "Goldenbar", Ģertrūdes ielā 33, Rīgā. Pasākuma sākums 21.00, tajā žurnāla "Jezga" jauno numuru varēs iegādāties lētāk.  Kā arī – būs iespēja vēl nopirkt žurnāla pirmo numuru. Plašāka informācija par pasākumu feisbukā.

Žurnāls ir 144 lapas biezs, pieejams ar diviem dažādiem vākiem, cena 14 EUR. Žurnālu ir iespējams iegādāties, arī pasūtot to iepriekš "Jezgas" mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!