Aktualitātes
01.06.2012

"Orange" balvu piešķir par homoerotisku romānu

Komentē
0

Ar britu literāro prēmiju "Orange", ko piešķir par labāko sievietes sarakstītu romānu angļu valodā, apbalvota amerikāņu rakstniece Madlēna Millere par viņas debijas darbu "The Song of Achilles", kas stāsta par Patrokla un Ahilleja attiecībām.

Kā norādījusi žūrijas priekšsēdētāja Džoanna Trolopa, šis romāns ir ļoti oriģināls, kaislīgs, izdomas pilns un gaišs. "Homērs ar viņu lepotos," atzina klasiskās filoloģijas speciāliste.

Romānu labi novērtējuši gan kritiķi, gan lasītāji. "Tajā ir daudz seksuālās spriedzes (un arī seksa), lielākoties homoerotiskas – "Kuprainais kalns" devies ceļā uz Troju," par romānu raksta laikraksta "The Independent" grāmatu apskatniece Viva Groskopa. "Tas ir visādā ziņā veiksmīgs darbs, kas ērti iekārtojies starp literāro un komercžanru."

Madlēna Millere ir ceturtā amerikāniete, kas saņēmusi "Orange" balvu. Iepriekšējā gadā 30 000 sterliņu mārciņu lielo prēmiju saņēma Bosnijā dzimusī rakstniece Teja Obrehta par romānu "Tiger's Wife".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!