Aktualitātes
02.12.2022

Notiks publiska diskusija par #EsArī kustību Latvijā

Komentē
1

Drīzumā uz Latvijas kinoekrāniem nonāks Marijas Šrāderes patiesos notikumos balstīta filma "Viņa teica", kas vēsta par #MeToo kustības sākumu ASV un pasaulē. 12. decembrī pēc filmas seansa "Kino Citadele" notiks žurnāla "Punctum" rīkota diskusija par  par #EsArī kustību Latvijā.

Statistika liecina, ka Latvijā ar vardarbību dzīves laikā saskaras katra trešā sieviete. Turklāt, visticamāk, šī problēma ir daudz lielāka, jo puse no sievietēm, kas piedzīvojušas vardarbību, par to nevienam nav teikušas.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par šo problēmu arī seksuālā kontekstā, iedrošinātu upurus runāt par savu pieredzi un panāktu, lai sabiedrība kopumā atzīst nepieciešamību ierobežot varmākas visatļautību, žurnāls "Punctum" šīgada sākumā pievienojās #MeToo (#EsArī) kustībai, kura Latvijā līdz tam tā arī īsti nebija notikusi, aicinot radošajā sfērā strādājošās sievietes iesūtīt dokumentālus stāstus par seksuālās vardarbības pieredzi.

"Pēc stāstu publicēšanas sociālajos tīklos notikušās diskusijas, sabiedrības pretreakcija un neretā vainas meklēšana seksuālās vardarbības upuru rīcībā, kas regulāri sastopama arī attieksmē pret Latvijā plaši izplatīto vardarbību ģimenē, liecina: par vardarbību un sabiedrības struktūrām, kas to padara iespējamu un tiecas attaisnot, ir jāturpina runāt, jo tikai izpratnes veicināšana ļaus šīs struktūras mainīt," raksta diskusijas rīkotāji.

Filmas "Viņa teica" ("She Said") skatītājiem un citiem interesentiem pēc filmas seansa 12. decembrī iespējams apmeklēt diskusiju, kuru sadarbībā ar žurnālu "Punctum", rīko kinoteātris “Kino Citadele” un filmas izplatītājs “Latvian Theatrical Distribution”. Diskusijā piedalīsies literatūras žurnāla "Punctum" redaktore, rakstniece, izstāžu kuratore un #EsArī stāstu sērijas aizsācēja Laura Brokāne, publiciste, žurnāliste un #EsArī stāsta autore Agra Lieģe-Doležko, māksliniece un mākslas kritiķe Rasa Jansone, publicists un rakstnieks Ilmārs Šlāpins un izstādes un digitālās platformas "Lietisko pierādījumu muzejs" autore Laura Stašāne. Diskusiju vadīs publiciste Linda Curika.

Filmas īpašais seanss notiks 12. decembrī plkst. 19:00 kinoteātra "Kino Citadele" 11. auditorijā. 

Filma "Viņa teica" ("She Said") stāsta par divu "New York Times" žurnālistu – Džodijas Kantoras un Meganas Touvijas – veikto pētniecisko darbu un publikācijām, kas aizsāka #MeToo kustību ASV un pasaulē un atklāja patiesību par gadu desmitiem zināmo, taču noklusēto tēmu par seksuālo uzmākšanos sievietēm Holivudas filmu industrijas aizkulisēs. "Viņa teica" ir iedvesmojošs stāsts par drosmi, uzdrīkstēšanos runāt un meklēt taisnību, mainot pasauli mums visapkārt. Galvenajās lomās – Kerija Maligana un Zoji Kazana.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!