Aktualitātes
04.02.2016

Notiks diskusija par kultūras organizāciju atvērtību bērnu auditorijai

Komentē
0

Ceturtdien, 11. februārī, plkst. 13:30 Nacionālā Kultūras centra telpās, Pils ielā 4, 3. stāvā notiks biedrības "Culture Lab" un Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkotā diskusija "Kuš! Netraucē!" par kultūras organizāciju atvērtību bērnu auditorijai. Pieteikt dalību diskusijā iesējams līdz 4. februārim.

Gan kultūrpolitikas līmenī, gan publiskajā telpā runā par to, ka bērni ir nākotnes auditorija, tāpēc šīs diskusijas mērķis ir runāt par to, kāda ir reālā situācija kultūras organizācijās, kāda ir pozitīvā pieredze un galvenās problēmas. Tāpat diskusijā netiks aizmirstas arī pašu bērnu domas, tādēļ tajā aicināti piedalīties arī bērni. Diskusijas mērķauditorija ir valsts, pašvaldību, nevalstisko kultūras organizāciju darbinieki, kultūras projektu vadītāji un kultūras menedžmenta studenti.

Tēma par bērniem kultūras pasākumos mēdz izraisīt asas diskusijas, piemēram, Santas Remeres raksts "Koncerts ar šmurguli" (interneta žurnālā "Satori.lv") vai Jura Žagara izteikumi "Tvnet.lv" par to, ka vajadzētu rosināt diskusiju, kas īsti ir patērētāju tiesību aizsardzība koncertos – lai nepārkāptu vecāku tiesības ņemt uz pasākumiem līdzi bērnus, bet vienlaikus netraucētu tiem, kas arī nopirkuši pietiekami dārgas biļetes un vēlas netraucēti izbaudīt koncertu. Šīs tēmas raisījušas diezgan aktīvu un atšķirīgu komentāru plūsmu.

Kultūras piedāvājums Latvijā bērnu auditorijai ir daudzveidīgs, tomēr ne vienmēr atbilst reālajām bērnu vajadzībām un ģimeņu iespējām, uzskata diskusijas rīkotāji. Bērnu auditorija kultūras pasākumos atšķiras no pieaugušo auditorijas. Viņiem nav naudas, lai nopirktu biļeti. Viņi parasti nevar atnākt vieni paši. Bērni nav tik pacietīgi un nesēž klusu tikai pieklājības pēc. Viņi ir augumā mazāki. Viņi grib darboties. Viņiem rodas daudzi jautājumi. Viņiem gribas padzerties izrādes vai koncerta laikā. Vai vienmēr kultūras organizācijas pietiekami izprot bērnu intereses un vajadzības? Vai ir pietiekams un atbilstošs piedāvājums? Vai organizācijas ir pretimnākošas mazajiem apmeklētājiem? Vai bērnos tiek rosināta interese un vēlme nākt atkal? Vai kultūras organizācijas izprot, ko mūsdienās ģimenei ar vairākiem bērniem nozīmē došanās uz kultūras pasākumu? Vai valsts un pašvaldību finansētajām kultūras organizācijām ir pienākums nodrošināt bērniem un jauniešiem piemērotus un pieejamus kultūras pasākumus? Bet varbūt tās ir neizmantotas peļņas iespējas?

Diskusijas programma pieejama šeit

Pieteikties diskusijai iespējams līdz 4. februārim, aizpildot anketu tiešsaistē. Dalībnieku skaits ierobežots, tāpēc jāpiesakās savlaicīgi. (No vienas organizācijas var pieteikties ne vairāk kā divi pārstāvji.)

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!