Inga Gaile.
 
Aktualitātes
07.12.2020

Noslēdzies festivāls "Prozas lasījumi", galveno balvu saņēmusi rakstniece Inga Gaile

Komentē
0

Ar noslēguma lasījumiem 6. decembra vakarā beigušies "Prozas lasījumi 2020", kas šogad pirmo reizi norisinājās neklātienē: gan tiešraidēs, gan audioierakstos "Latvijas Radio" un festivāla "Spotify" kontā, kā arī "Prozas brokastīs" ar rakstnieku iemīļotiem ēdieniem un tekstiem.

Nedēļas laikā 11 pasākumos – diskusijās, lasījumos un sarunās – attālināti piedalījās vairāk nekā 50 dalībnieku: rakstnieces un rakstnieki no Latvijas, no Ukrainas, Igaunijas un Lietuvas.

Skatītāju iesaistei ārpus programmas tika piedāvātas arī citas aktivitātes. Jauno autoru biedrība "Karantīna" sniedza iespēju ikvienam kļūt par teksta autoru, rakstot stāstu uz īpašiem festivāla "Turpini stāstu!" plakātiem, kas tika izvietoti brīvi pieejamās vietās bibliotēkās, grāmatnīcās un citviet. Restorāns "Andalūzijas Suns" sniedza iespēju interesentiem nobaudīt rakstnieku iecienītas brokastis, piegādājot tās mājās. Festivāla laikā pie Natālijas Draudziņas vidusskolas LMMC projekta "Kopā" ietvaros tika uzstādīts arī Miķeļa Mūrnieka un Henrika Eliasa Zēgnera veidots piemiņas soliņš rakstniekiem Andrai Neiburgai un Paulam Bankovskim, kurā atvilkt elpu, lasot vai sarunājoties, varēs arī turpmāk. Festivāla ietvaros tika veidoti viena teksta divu interpretāciju video, kuros savus darbu fragmentus lasīja autori un aktieri.        

Kā paziņojumā presei norāda festivāla rīkotāji, ņemot vērā skatītāju lielo interesi, tiek apsvērta iespēja arī turpmāk klātienē notiekošo programmu raidīt tiešraidē.

Lai gan festivāls ir noslēdzies, autoru teksti būs lasāmi "konTEKSTS" decembra un janvāra numuros, esejas būs pieejamas literatūras un filozofijas žurnālā "Punctum". Latvijas Radio raidījums "Kultūras rondo" vēl līdz 10.decembrim publicēs autoru darbu lasījumu audio ierakstus. Turpinās darboties arī festivāla oficiālais "Spotify" konts.

Festivāla nobeigumā izlozes ceļā tika noteikta galvenās balvas ieguvēja – ASUS ZenBook datoru savā īpašumā jaunu darbu rakstīšanai ieguva rakstniece Inga Gaile par "Prozas brokastīs" nolasīto fragmentu no romāna "Jaukumiņš". Savukārt speciālbalvu no žurnāla "Domuzīme" ieguva rakstnieks Osvalds Zebris. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!