Foto: Wikimedia Commons
 
Aktualitātes
07.10.2021

Nobela balva literatūrā piešķirta Tanzānijā dzimušajam rakstniekam Abdulrazakam Gurnam

Komentē
0

Šīgada Nobela balva literatūrā piešķirta Tanzānijā dzimušajam rakstniekam Abdulrazakam Gurnam, ceturtdien paziņoja Zviedrijas Akadēmija.

Gurna raksta angļu valodā un dzīvo Lielbritānijā, un balva viņam piešķirta par "bezkompromisa un līdzcietīgo iedziļināšanos koloniālisma sekās un bēgļa liktenī", pavēstīja akadēmija.

Gurna dzimis 1948. gadā Zanzibāras salā, bet 60. gadu beigās ieradās kā bēglis Anglijā. Viņš ir Kentas Universitātes profesors.

Viņš ir desmit romānu autors, tostarp romānam "Paradise", kurš 1994. gadā tika iekļauts Bukera prēmijas nomināciju īsajā sarakstā.

Nobela Literatūras komitejas priekšsēdētājs Anderss Olsons raksturoja Gurnu kā "vienu no pasaules prominentākajiem postkoloniālisma rakstniekiem".

Līdz ar balvu Gurnam pienākas 10 miljonus Zviedrijas kronu (980 000 eiro) liela naudas prēmija.

Pagājušajā gadā Nobela balva literatūrā tika piešķirta ASV dzejniecei Luīzei Glikai, kas pazīstama ar pievēršanos bērnības un ģimenes dzīves tēmām.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!