Aktualitātes
10.08.2020

No dzemdībām līdz kapu kultūrai. Sarunu festivāls "Lampa" izziņo programmu

Komentē
0

No 2. līdz 5. septembrim neierastā formā norisināsies sarunu festivāls "Lampa". Ar virstēmu "kopā" festivāls šogad piedāvās vairāk nekā 200 notikumu, kas būs bez maksas būs skatāms tiešraidē un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā, kā arī piedzīvojams klātienē – "Lampas" studijās Cēsīs, Rīgā un Rēzeknē.  

"Arī festivāla pasākumu tēmas un formāti ir saglabājušies nemainīgi plaši un uzrunājoši, apliecinot, ka "Lampa" ir festivāls ikvienam – robežas nav ne interesēs, ne paaudzēs," raksta festivāla rīkotāji. "Te sevi atradīs gan latviski, krieviski un angliski runājošie, gan tie, kuri vēlas apgūt zīmju valodas pamatus. Īpaši saistoša "Lampa" šogad būs praktiķiem, jo līdztekus globāliem un šķietami neizsmeļamiem sarunu tematiem (demokrātija, vērtības, liberālisms, nacionālisms u.c.), būs iespēja gūt arī pavisam praktiskus ieteikumus labākai ikdienai, piemēram, kā rūpēties par redzi, kā būt zaļiem, kā palīdzēt sērojošam cilvēkam. Vecāki varēs piedalīties diskusijās par mobingu skolās un bērnu emocionālo veselību par to, kā motivēt bērnu sportot, vai kā labāk sarunāties ar savu pusaudzi. Pašiem pusaudžiem un jauniešiem sadarbībā ar "British Council" pārstāvniecību Latvijā savukārt veidota īpaša programma "Īssavienojums", kuras satura radīšanā piedalās jaunieši no visas Latvijas. Bet seniori dzirdēs ieteikumus, kā veiksmīgāk iekļauties darba tirgū."

Viena no festivāla galvenajām tēmām arī šogad būs izglītība – nākotnes skola, neformālā izglītība, Skola 2030, izaugsme mūža garumā. Tāpat uzmanības centrā būs kultūra un māksla, garīgā un fiziskā veselība, ekonomika un politika, vide un sabiedrība, tehnoloģijas. Šīs tēmas tiks apskatītas gan diskusijās, sarunās, praktiskās darbnīcās un lekcijās, gan arī šovos, izrādēs, iesaistošās spēlēs un randiņos.

Ievērojot visus drošības pasākumus, klātienē šogad notiks vairāk nekā puse festivāla notikumu. Apmeklētājus gaidīs klātienes studijas Rīgā ("Gaismas pils" studija Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, "Splendid Palace" studija, "Swedbank" Izglītības studija Balasta dambī), Cēsīs (Vidzemes koncertzālē "Cēsis") un Rēzeknē (Latgales vēstniecībā "GORS"). Tāpat daži festivāla pasākumu rīkotāji apmeklējumam atvērs savus birojus, pagalmus un citas norises vietas. Tomēr interesentiem jāņem vērā, ka vietu skaits būs ierobežots. "Lampas" studijas varēs apmeklēt, vai nu savu kārtu gaidot rindā un ievērojot distanci, vai reģistrējoties apmeklējumam iepriekš. Informācija par pasākumu apmeklējuma iespējām atrodama festivāla mājaslapā pie katra pasākuma apraksta.

Vēl viens šī gada jaunums ir "Lampas" oficiālās kopā skatīšanās vietas visā Latvijā un citviet pasaulē – šobrīd katram iespējams pieteikt savu skatīšanās vietu, lai augusta vidū tās visas tiktu apkopotas vienotā "Lampas" kartē.

Lai neapjuktu plašajā "Lampas" piedāvājumā un nepalaistu garām kāroto notikumu, ikvienam ir iespēja sastādīt savu programmu, izmantojot festivāla mājaslapā pieejamo rīku "Mana programma". Tajā iespējams atlasīt pasākumus atbilstoši sev tīkamai kategorijai un vieglā, pārskatāmā veidā izveidot sev interesējošu pasākumu sarakstu, kuru viegli pārskatīt arī telefonā.

Vairāk informācijas festivāla mājaslapā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!