Nils Sakss Konstantinovs.
 
Aktualitātes
27.04.2021

Nils Sakss Konstantinovs lasīs tiešsaistes kursu par pusaudžu mentālo veselību

Komentē
0

No 11. maija "LU Open Minded" platformā tiešsaistē būs pieejams bērnu un pusaudžu psihoterapeita un "Satori" autora Nila Saksa Konstantinova kurss "Pusaudžu mentālā veselība – praktisks ievads".

Kā norādīts kursa aprakstā, mūsdienu pētījumi rāda, ka pusaudžu mentālajai veselībai ir nozīmīga ietekme ne tikai uz sekmēm skolā un panākumiem tālākajā dzīvē, bet arī uz fizisko veselību un dzīves apmierinātību visa mūža garumā.

Kursa gaitā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem – kā saprast, kas notiek ar pusaudzi sarežģītās situācijās? Ko īsti nozīmē pusaudžu depresija, trauksme un citas problēmas? Vai tās tiešām ir "smadzeņu slimības", kas jāārstē ar zālēm?  Vai arī jāmeklē plašāks skaidrojums? Kur meklēt palīdzību un kam uzticēties? Kādi ir lielākie riski? Un kas patiešām var palīdzēt pusaudzim, vienlaikus viņam nekaitējot?

"Latvijā, līdzīgi citām valstīm ar spēcīgu padomju psihiatrijas mantojumu, līdz šim par mentālo veselību ierasts runāt slimību un ārstēšanas valodā. Šis kurss sniegs jaunu veidu, kā uz to raudzīties, – integrējot jaunākās pētījumu atziņas, pierādījumos balstītas pieejas un reālās dzīves pieredzes no pusaudžu psihoterapijas klīnikas. Kursa mērķis ir aicināt pusaudžu problēmās saskatīt nevis slimības, kas ir viņu galvās, bet norādes uz lietām ģimenē, skolā un sabiedrībā, kuras neļauj viņiem tikt galā ar dzīves grūtībām un traucē normālai attīstībai," teikts kursa aprakstā.

Kursu veidos četras lekcijas tiešsaistē un tas būs pieejams no 11. maija. Pieteikšanās kursam līdz 18. maijam. Maksa par dalību: 19.90 EUR. Vairāk par kursu iespējams uzzināt šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!