Marta avens
pirms 6 gadiem
Nē, Tu nepārspīlēji, jo arī beznosacījuma mīlestībai tur var būt vieta - suns var "mīlēt" Tevi un darīs to neatkarīgi no tā, vai esi ģērbies moderni vai nemoderni. Nedualitāte patiešām ir priekšnosacījums beznosacījuma mīlestībai.

Marta avens
pirms 6 gadiem
Tam, ko aprakstīji, var nebūt nekādā sakarā ar beznosacījuma mīlestību, jo šis suns mierīgi var iekampt Tev ciskās.

Toties apraksts ir laba ilustrācija neduālai (no suņa viedokļa) pasaules uztverei.

Modē - nemodē, pareizi - nepareizi, labs - slikts, utt ir cilvēka prāta pasaules radīti dualitātes pāri, kas, ja dziļāk ieskatās, tā pati tiesāšana vien ir. Sveces kunga šeit daudz pievestajā rakstavotā (neceļas roka to saukt par pirmavotu!) ir teikts - "netiesā un netiksi tiesāts".

Tā var lēnām un pa bišķim aizdomāties arī līdz grēka jēdzienam un būtībai.

Marta avens
pirms 6 gadiem
Parlasīju vēlreiz, bet īsti nesaprotu, ko autors vēlas pateikt.
Atvainojos, bet šķiet, ka visa raksta galvenā doma ir šī : "Dzīvnieks ir dzīvs, bet nav augs, zirgs ir dzīvnieks, bet galds nav."


Marta avens
pirms 6 gadiem
"Kā redzams, izpratne par dzīvnieku nevainīgumu ir daudz senāka."

Dzīvnieks, atšķirībā no cilvēka, netver pasauli duāli. No tā arī nevainīguma izrietējums.
Cilvēks pēc augļa pagaršošanas "no laba un ļauna atzīšanas (!!!) koka" iegāja dualitātes miglā un, izņemot nedaudzus advancētos, atrodas tur joprojām.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Lekcija man par garu un sarežģītu. Bet nespēju nedomāt par virsrakstu. Par brīnumaino, mums līdzās esošo dzīvnieku pasauli.
Izrādās,ka ir putni , kuriem ir putnu piens. Vai izrādās,ka ir putni, kuri lido pusotru gadu no vietas, ne reizi nenolaižoties uz zemes. Bet pīlēm penis ir kā korķuviļķis, bet vagīnas kā futrālis korķuviļķiem. Vai izrādās,ka Austrālijā ir tādas pelītes, kur sieviešu kārta tikai reizi gadā grib seksu un tad nu vīrieškārtai tas ir seksa maratons uz dzīvību un nāvi. Un diezgan daudziem tā tomēr ir nāve,jo 12 -14 stundas reizi gadā - ne visi to spēj izturēt.
Vēl - izrādās,ka žurkām dzīve mūsdienu pilsētās ir kā paradīze. Tās dzīvojot jo lepni iekārtojušās.
Kādreiz bija tāda NG filma, kā notiek vairošanās dzīvnieku pausaulē. Diezgan ekstrēmi jo daudzām sugām tas ir.

akmens
pirms 6 gadiem
Biedri kungs hound! Ir primaaraa domaashana teelos un sekundaaraa
verbaalaa domashana. Krokodiilu domaaashana ir vecaaka par homo sapiens domaashanu.Nevajag runaat par to, ko nesaproti

akmens
pirms 6 gadiem
Visās dzīvajās radībās ir dievišķā dzirkst. Jūsu komentārs liecina par to, ka jums tas ir saprotams.

anrilafosel
pirms 6 gadiem
Tā gluži nav, ir arī redzēti suņi, kas savam saimniekam dzērājam nekož pat tad, kad viņš iesper. Bet jā - dzīvniekiem ir savs raksturs un sava psiholoģija, savā ziņā reizēm sugas ir kā 'tautas'. It kā mēs, cilvēki, arī esam diezgan līdzīgi, bet to nosacīto 'raksturu' dažreiz nosaka tradīcijas, tas, kādi visapkārt ir visi citi, tas it kā reizēm ierobežo just tiešām to, ko jūt pa īstam.
Lai nu kā, patīkami argumentēts darbs. Lai gan Bībelē par to visu ir uzrakstīts un diezgan skaidri.
Lai nu kā, cilvēks ir radīts pēc Dieva tēla un līdzības, tāpēc cilvēkam ir jābūt jebkurā gadījumā svarīgākam. Varbūt tāpēc, ka dzīvnieki kaut kādā ziņā savukārt ir līdzīgi cilvēkam, tāpēc ir jārespektē arī viņi un tāpēc slikti izdarot dzīvniekam (un tas nav plēsoņa tīģeris, kas ir jānošauj, lai kādu nesaplosa), mazākā mērā tas noteikti arī ir grēks.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!