Aktualitātes
06.12.2022

NEPLP anulē "Dožģ" apraides atļauju

Komentē
2

Nacionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) anulēs Krievijas opozīcijas medija "Dožģ" jeb "TV Rain" apraides atļauju Latvijā, 6. decembra rītā vietnē "Twitter" paziņojis NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš. Tas tiks darīts "saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai", minēts paziņojumā.

"TV Rain" no apraides pazudīs ceturtdien, 8. decembrī. Āboliņš raksta, ka NEPLP esot pārliecinājies - ""TV Rain" vadība neizprot un neapzinās ne katra atsevišķa pārkāpuma, ne to kā vienota kopuma būtību un nopietnību."

Jau pirms tam NEPLP Krievijas televīzijai "TV Rain" bija piemērojusi 10 000 eiro sodu par okupētās Krimas iezīmēšanu Krievijas sastāvā un Krievijas armijas nosaukšanu par "mūsu armiju".

Savukārt starptautiskā organizācija "Reportieri bez robežām" (RSF) bija vērsusies pie NEPLP priekšsēdētāja Āboliņa ar lūgumu patlaban neanulēt raidīšanas licenci "TV Rain".

"TV Rain" darbību uz laiku pārtrauca marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām". Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju. Telekanāls jūlijā pakāpeniski atsāka darbu, tostarp arī no studijas Rīgā.




 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!