Danute Sungaila
pirms 6 gadiem
Trāpīgāk laikam nevarētu noraksturot esošo situāciju tradicionālās skolās un tās trūkumus! Paldies, raksts tiešām lielisks!

dadzz
pirms 6 gadiem
Nezinu.
Kad mans bērns bija ļoti mazs, man arī likās - ak vai, šis spāņu zābaks - skola.
Nav tā. Katru starpbrīdi skrien un spēlējas, un to drīkst - vismaz tai skolā, un ceru, ka daudzās citās arī.
Un kā var iemācīt kaut ko intelektuālu, nesakoncentrējot uzmanību, tostarp fiziski nesavācot? Ja to nedara, rodas - radošs gan, tomēr haoss. To redzu gan kā māte, gan - skolotāja.
Fakts, ka - smadzeņslodzes kompensācijai gan vajag pēc tam viņam fizisku slodzi. Bet labāk lai pasēž un pēc tam paskrien, nekā visu sataisa vienā putrā un bērns smaidīgs, bet sausā atlikuma nekāda.

Ir jau jauki visas alternatīvās metodikas, bet, kad pati pastrādāju vienā tml.iestādē - tur bija viss kas, tikai ne kaut kāda kārtība. Un kustēties viņi gribēja, bet - diezgan destruktīvi. Pienākumi bija, tiesības - ne..

Dažreiz tie paši valsts apmaksātie iestādījumi - valsts skolas un ārsti - ir daudz labāki, nekā mēs gribētu domāt. Daudz atkarīgs no iestādes gaisotnes, politikas. Visus vienā maisā laikam nevarēs iebāzt.

LV
pirms 6 gadiem
Ļoti labs raksts. Pavisam mazu bērnu vecāki zina, ka bērna attīstība nav iespējama bez fiziskās izaugsmes - lai veicinātu runu, jāatīsta pirkstiņu veiklība utt. Nez kāpēc skolas gados bērns tiek "izjaukts pa sastāvdaļām" - 2 stundas nedēļā tikai skrien uz riņķi un pārējās sēž kā deputāts, vai vēl sliktāk. Paldies autorei, ir par ko padomāt...
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!