streips
pirms 2 gadiem
Paldies par tik aizkustinošu stāstu! Vieglas viņam smiltis!

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Ķīvīte-Urtāne Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sabiedrības veselības un epidemoloģijas katedras asociētā profesore un RSU Sabiedrības veselības institūta direktore raksta:
"Piemēram, zinu, ka Pasaules Veselības organizācija (PVO) strādā pie antivielu titriem – kas tad būtu tas antivielu līmenis, pie kā mēs varētu teikt, ka imunitāte ir laba? Mums joprojām nav skaidras atbildes uz to."
Vakcīna apmāca imunitāti par slimības ierosinātāju. Apmācības brīdī izstrādājas antivielas - proti vakcīna iemāca imunitāti "ražot" antivielas, kuras ar laiku pazūd. No kā izriet: antivielu neesamība neko neliecina par imunitātes spēju/māku ražot antivielas - vakcinētai personai imunitātes spēju var secināt tikai pēc tās saskaršanās ar slimību.
Izskatās daudzi strādā pie naudas apgūšanas - nevis cīnās par mūsu veselību!

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Ja es būtu diktators. :)
Secinot to, ka izmantotā vakcīna tautas imunitāti apmāca tikai pret vienu no vīrusa spike proteīniem, bet nav apmācījusi imunitāti pret pārējiem vīrusa proteīniem... tad uzdotu jautājumu ko darīt...? Kam ir tāda vakcīna? - Atbilde ir - Ķīnai.
Tā kā diktatoriem nav problēmas runāt ar Ķīnu, tad kā labs tautas kalps savu tautu nodrošinātu ar vakcīnu, kura apmāca imunitāti par visiem vīrusa proteīniem.
Rezultātā tauta imunitāte prastu atvairīt slimību, bet tiem kuri saslims - nenosmakt, jo tautas imunitāte ir apmācīta cīnīties ar visu vīrusu.
Bet realitātē būtu tā - Rietumi ar sankcijām būtu padarījuši valsti par nabagu un tāpēc man nesanāktu būt labam tautas kalpam... un augstāk minētais paliktu - kā nerealizēti sapņi :)
Tāpēc negribu būt diktators. :)

Ilze Pētersone
pirms 2 gadiem
Aiz "vakcinēties vajag" nav un nevar būt nekādu BET. Vajag un viss, pārējais ir bezatbildīgas runas, kad Latvijā ik dienu saslimst tūkstoši un mirst vairāki desmiti cilvēku, liekākoties – nevakcinēti. Paldies, Rita, par rakstu!

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Jā vakcinēties vajag..., bet to būsteri - nezinu, nezinu!
Ka tik būsteris, ilgtermiņā nenoved mūs līdz nosmakšanai? Cilvēku nosmacē vīrusa 28 proteīnu kombinācija, ko vakcīna nerisina vispār! Vakcīna risina 29-tā spike proteīna spēju inficēt šūnu, proti - vīruss šūnā netiek - cilvēks paliek vesels!!!
Tagad kad antivielas pēc vakcinācijas beidzas - cilvēks saslimsts, bet ja personai ir normāla imunitāte - tā atkal sāk ražot antivielas, kuras apstādina saslimšanu (manuprāt, tāpēc vakcinētie slimo vieglā formā) un īslaicīgajā saslimšanas brīdī - cilvēks iepazīstas ar tiem proteīniem, kuri spēj cilvēku nosmacēt - būsteris var liegt šo iespēju!
Tagad galvenā problēma - vīruss mutē un mutē arī spike uzbrucējproteīns (lipīgā Delta un tās jaunie lipīgākie paveidi). Tad kad un vai spike proteins uzveiks vakcīnas radīto šūnas aizsargmehānismu - tiem kuriem imunitāte neko nezinās par pārējiem vīrusa 28 proteīniem - tie būs "kaili", neaizsargāti ar iespēju nosmakt... Pretēji nevakcinētajam, kuru organisms nemitīgi cīnās ar visu vīrusu - daudzi zaudē nosmakdami vai ..., bet vēl proporcionāli vairāk dzer sava riska uzvaras šampānieti, jo tāda indivīda imūnsistēma ir iemācījusies cīnīties ar visiem vīrusa 29 proteīniem.
Būsteri, būsteri, būsteri.... !!!!????

Patricija
pirms 2 gadiem
Jūs, lūdzu, būtu infektologs? Vai vismaz pataloganatoms?

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Patricij, Jūsu sarkasmam ir pamats un mani aktualizētie jautājumi ir stulbi, ja izejas informācija nav patiesa (aptuvenais vīrusa proteīnu skaits vai arī ja Rietumu vakcinas dod aizsardzību no visiem vīrusa proteiniem).
Toties, ja izejas informācija ir patiesa - tad manis aktualizētais ir aktuāls... un arī tad šī mana iniciatīva būtu nevietā, ja žurnālisti būtu savos uzdevumu augstumos - būtu savas nozares neatkarīgi, autonomi, bezbailīgi profesionāļi, kuri visu noskaidro - kā ir!?
Lai vēl vairāk liktu visiem domāt - jautājums:
Kāpēc pazūd antivielas? - spekulēšu - tās likvidē organisms(vispār nav svarīgi - antivielas pazūd).
No kā izriet sekojošs jautājums, ja pēc pirmās vakcīnas antivielas pazūd aptuveni 6-os mēnešos, tad cik ātrā tempā tās pazudīs pēc 1,2,3... būstera?

Gus Gus
pirms 2 gadiem
Pēc Jūsu loģikas, cilvēks nevar izteikties, ja viņam nav profesora statusa Hārvārdā? Pieļauju, ka ar to arī nebūtu gana, ja teiktu lietas, par kurām šobrīd pieņemts klusēt un jautājumus neuzdot.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!