Sala
pirms 4 gadiem
Bet skaistàkais shajà notikumà ir tas, ka pretéji profànajàm skumjàm, kas saistitas ar kultùrvésturiskiem, kultùrsimboliskiem skatijumiem, visi kristigie aptaujàtie komentàru beigàs tomér pieklàjigi piemetina, saliekot lietas pa plauktiniem, ka vinu galvenie dàrgumi ir cilvéki, kas shajà baznicà nàk lùgt, t.i. kristigà draudze un galvenais tas, ko vini tur pielùdz, nevis arhitektùra, akmens salikumi, lai cik skaiti tie nebùtu. Protams, ka més visi vélamies, lai shis simbols pastàvétu mùzigi. Materiàli simboli rada droshibas sajùtu, atskaites punktu, ja més izvélamies matérialu atskaites sistému.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Jā, es domāju līdzīgi, ka galvenais ir tā ideja, kas mums katram saistās ar šo baznīcu.
Kad es tur biju - es meklēju apstiprinājumu tam, ko biju iztēlojusies lasot Igo Parīzes Dievmātes katedrāli. Un mani pavisam noteikti vairāk iespaidoja nevis tas, ko es redzēju, bet tas, ka es zināju par šo baznīcu -

Līdz ar to tā mana sāpe tomēr ir par tiem tūkstošgadīgiem ozolkokiem , par to konstrukciju detaļu autentiskumu - par to materiālo, nevis par to idejisko bojāeju.

Uzdevu sev jautājumu - vai var vilkt paralēles - vai var būt, ka tie, kuri vēroja PDK degšanu , juta , ko līdzīgu , kā tie, kuri noskatījās kā Atēnās nodega Akropole ... ceru, ka nē - vismaz es tā sev iestāstu , ka nē

Vispār jaunajā Rīgas Laikā ir izcils raksts par dzeltenajām vestēm un franču civilizācijas metamorfozēm -

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Paldies!
Katrā ziņā es uzreiz savilku paralēles par Parīzē - Francijā notiekošo un Rīgā - Latvijā notiekošo. Šis raksts man palīdzēja formulēt - notvert vārdos , to ko vēroju.
Vēlreiz paldies !

Ivars Indāns
pirms 4 gadiem
Skumji, protams.
Bet nav jau tik traģiski, ka jāraksta nekrologs, arī Pētera baznīca ir atjaunota, arī 100% iznīcinātā Varšavas vecpilsēta. Nav jau īsti autentiski, bet: dzīvos! :)

fakingsons
pirms 4 gadiem
..pirmie teikumi tik ļoti atgādināja manis paša piedzīvoto Parīzē pirms 5 mēnešiem. tikai es, izmetis neskaitāmus kilometrus kājām, vairākkārt esot katedrāles tuvumā gan dienā, gan naktī, beigu beigās tomēr ļāvos sevi pierunāt tajā ieiet.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!