Yolp+ Ujm Lop
pirms 2 gadiem
Neliels ieskats biatlona vēsturē.
Kādam norvēģim Fjotolf Hansen pieder nekad nepārspēts ātrdarbības rekords, kas sasniegts tālajā 2011.gadā. Pat biatlona eksperts Igors R. būtu pārsteigts, ka vienam cilvēkam pietika ar 1h12m, lai paveiktu vairāk, kā 85 cilvēki 2014.gada 20.februārī iespēja 8h29m.
Lai Jūs neieslīgtu romantiskās noskaņās, izstāstīsim par svara īpatnību nezūdamības likumu. Parastam biatlonistam vienmēr līdzi ir slēpes. Slēpes slīd, bet diemžēl tikai uz sniega. Stroķis, ko pārvieto parastais biatlonists, sver nieka 600gramus. Nez kāpēc parastie biatlonisti bieži šauj garām.
Fjotolfs domā, ka viņam līdzi bija 4.89kg nesamā. Distanci viņš esot izvēlējies tikai kādus 8km, kas, saprotams, ir īsāka nekā 10km sprintiņš.
Tomēr tas netraucē Fjotolfam lepoties ar 69 precīzi sasniegtiem kustīgiem mērķiem un 151 pēcāk mazkustīgā mērķa, kam (attiecīgi) paveicās tikai mazliet vairāk. Šeit nav ieskaitīti oficiālie priekšsacīšu rezultāti.
Neoficiālie rezultāti, ieskaitot priekšsacīkstes, aptvēra 92 vairāk nekustīgus mērķus, kā arī 189 pēcāk mazkustīgus mērķus. Kam neatpazīti biatlonisti kopumā atvēlēja 0h79m.
Salīdzinājumam, 2014.gada biatlona izlase noguldīja (pavisam) 480 mērķus, kas, neskatoties uz čammāšanos, uzskatāms par tīru darbiņu, jo neoficiālo rezultātu ailē - turpmāk mazkustīgi mērķi - figurē cipars 0.
Toms Bricis zinās teikt, ka 2011.gada biatlona sezonā nepaveicās ar sniegu, kamēr 2014.gada sacensībās izlēma vispār neslēpot.
Bet mēs pārstājām lasīt grāmatas par bioloģisko daudzveidību, kopš atklājām, ka tajās ir sadaļa "medījamie putni".
Un ir cilvēki, kuri nekad nav dzirdējuši Sadhguru atziņu, ka bezjēdzīgi censties pāraudzināt citus, kamēr neesi ticis galā pats ar sevi, bet tomēr ir uzgājuši šo novērojumu savā dzīves pieredzē. Vai mums būtu jāgaida, kamēr nesekmīgie pievilks klāt?
Uz šodienu 2014.gada trasē vēl atlikuši 48 pasīvi biatlonisti, bet tie tuvojas durvīm, lai dotos projām, pavisam projām. Sebei nepatīk biatlons. Pārāk daudz attaisnojumu turpināt ražot letālus izstrādājumus.

Viktors Bērziņš
pirms 2 gadiem
Rakstā autors neturpina par to, kas var sekot viņa aprakstītajam mieram. Cik nu spēju atminēt – tādi ‘mieri” bijuši grandiozu karu priekšteči. Var strīdēties, vai arī cēloņi, pats cita varianta nezinu.
Nebūs atšķirības, vai nesavaldīta Krievija (“Russkij Mir”) savu turpinās ar to pašu Puķinu vai nomainīs uz veiksmīgāku. Ja ļaus, tad turpinās.
Šaubos vai Obamam, Junkeram un Merkelei sapņos rādās noslepkavotie ukraiņu bērni. Visi taču bijuši par mieru.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Ha, problēma ir daudz dziļāka, kopš okupācijas laikiem ir mainījies valsts statuss,bet vara ir tā pati - čekistu.
Valsts ir tas pats bargais zaglis un soģis vienā personā.

jurniece
pirms 2 gadiem
Nedomāju, ka vajag atminēties pat tik dziļu pagātni. Cik no mums tik pat kategoriski iestājās pret, kad NATO bombardēja Dienvidslāviju un ieveda karaspēku dažādās valstīt? Ja mēs atrodam kā attaisnot šīs karadarbības, tad visa principiālā nostāja šodien, manuprāt, ir liekulība.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Bet kā ar serbu īstenoto bosniešu slaktiņu? Vai Serbijai netika sūtīta vēsts,lai izbeidz genocīdu?
Es biju par Dienvidlsāvijas bombardēšanu. Acs pret aci,zobs pret zobu.
Par Lībiju paklusēšu. Nezinu.
Savukārt, par Irāku mēs visi zinām.
Savukārt,kas notika Afganistānā es vēl šodien nezinu. Visticamāk militāristu un narkotirgoņu bizness.

jurniece
pirms 2 gadiem
Attaisnot vienu bombardēšanu, nosodot citu, tā ir liekulība. Tāpat kā atteikties no Dostojevska un citiem, kuriem vispār nav nekāda sakara ar šo. Vai kāds atteicās no vācu klasiķiem pēc tam kad Vācija iesāka divus pasaules karus? Kāds atteicās no Hemingveja vai Tvena, kad ASV veica savas militārās operācijas? Nemaz nerunājot par atombumbas izmantošanu pret Japānu. Tagad japāņi viņu sabiedrotie. Viss ir ļoti pelēks šajā pasaulē, Nekas nav melnbalts.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Nav gan liekulība. Nejauc graudus ar sēnalām.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!