Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
11.06.2020

Video: "Prāta spa" – Juris Cālītis un Lolita Tomsone

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" kopā ar mākslinieci Katrīnu Neiburgu 7. jūnijā rīkoja trešo "Prāta spa", kas notika restorānā "Neiburgs" un pulcēja nelielu "Satori" draugu loku klātienē, kā arī vairākus simtus klausītāju otrpus datoru ekrāniem. Piedāvājam pilnu pasākuma video.

Vakara gaitā vairāku stundu garumā bija iespēja klausīties Cālīša un Tomsones sarunā par aktuālo un pārlaicīgo, Jāņa Ozoliņa izpildītajās klavierkompozīcijās, kā arī apskatīt Andra Eglīša jaunākos darbus. Sanākušie varēja baudīt Jura Cālīša izvēlēto un restorāna "Neiburgs" pavāru pagatavoto bujabēzes zupu kopā ar Lolitas Tomsones ieteikto baltvīnu.

7. jūnija vakars turpināja pasākumu sēriju "Prāta spa", kas tapusi, ilgojoties pēc nesarežģītas, dvēseli veldzējošas atpūtas un rāmas kopīga laika pavadīšanas.

Piedāvājam ielūkoties fotogalerijā no pasākuma, kā arī noskatīties tā videoierakstu. Jau drīzumā Lolitas Tomsones un Jura Cālīša saruna būs lasāma atšifrētā veidā portālā.

Juris Cālītis teologa izglītību ieguvis ASV (Merilendas un Hārvarda universitātēs). Paralēli akadēmiskajai teoloģiskajai pētniecībai viņš ir mācītājs Rīgas Reformātu-Brāļu draudzē, priesteris Sv. Pestītāja (anglikāņu) draudzē Rīgā, kā arī Zvannieku mājas bērnu un ģimeņu aprūpes centra dibinātājs un vadītājs. Lolita Tomsone pazīstama ne tikai kā Žaņa Lipkes memoriālā muzeja direktore, pērn viņa apbalvota ar Latvijas PEN kluba balvu par nozīmīgu veikumu vārda brīvības veicināšanā, cenzūras ierobežošanā vai diskriminēto grupu atbalstīšanā; daudzus gadus dzīvojusi Jeruzalemē, rakstījusi žurnālam "Rīgas Laiks". Jānis Ozoliņš ir literatūrzinātnieks, grupas "Sigma" solists un pianists. Andris Eglītis ir starptautiski atzīts mākslinieks, gleznotājs, Purvīša balvas laureāts.

Ideja par "Prāta spa" pasākumu sēriju tapusi, ilgojoties pēc nesarežģītas, dvēseli veldzējošas atpūtas un rāmas kopīga laika pavadīšanas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!