Aktualitātes
08.05.2020

Nedēļas nogalē tiešsaistē būs skatāmas četras Eiropas filmas

Komentē
1

Šajā nedēļas nogalē no 8. maija vakara tiešsaistē būs skatāma kino programma "Spēcīgi stāsti no mazām valstīm" ar četrām filmām, ko veidojuši Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Horvātijas un Slovēnijas kino profesionāļi.

Atzīmējot Eiropas dienu, no 8. maija vakara 48 stundu garumā Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Horvātijas un Slovēnijas iedzīvotāji varēs noskatīties četras starptautisku festivālu atzītas un programmas Radošā Eiropa MEDIA atbalstītas filmas.

Filmas būs pieejamas Latvijā, Horvātijā, Igaunijā, Lietuvā un Slovēnijā no 8. maija pulksten 21:00 līdz 10. maija pulksten 21:00 šeit.

Programma un filmu treileri:

"Laika tilti" (Bridges of Time, 2018, režisori Kristīne Briede un Audrius Stonys, Latvija, Lietuva, Igaunija)

Latvijas Simtgades filma, triju Baltijas valstu kopražojums kā veltījums 20. gadsimta 60. gadu kinodokumentālistikas meistariem – "kino dzejolis par kino dzejniekiem". Apzināti atteikušies no hronoloģiskas faktu izpētes, autori poētiskā dokumentālā kino strāvojuma kopainu atklāj, izmantojot pašu filmas varoņu tēlaino rokrakstu.

"Lomu spēles" (Pretenders, 2016, režisors Vallo Toomla, Igaunija, Latvija, Lietuva)

Psiholoģiska drāma vientuļā jūras krastā. Anna un Juhans cer, ka izdosies uzlabot attiecības, atpūšoties bagātu draugu piejūras mājā. Viņi piedāvā naktsmājas vētras pārsteigtam pārim, kuri savukārt uzskata viņus par iespaidīgās mājas īpašniekiem. Anna un Juhans iejūtas jaunajās lomās un uzsāk spēli, tomēr tā jau itin drīz kļūst viņiem bīstama.

"Saule augstu debesīs" (The High Sun, 2015, režisors Dalibor Matanić, Horvātija, Slovēnija, Serbija)

Romantiska drāma, filma par aizliegtas mīlestības bīstamību un spēku – trīs mīlas stāsti trīs desmitgadēs divos ciematos, atklājot Balkānu etniskā naida seno vēsturi.

"Nakts dzīve" (Nightlife, 2016, režisors Damjan Kozole, Slovēnija, Bosnija&Hercegovina, Ziemeļmaķedonija)

Krimināldrāma. Kādu nakti Ļubļanas galvenajā ielā atrod augsta ranga advokātu – viņš guļ asins peļķē, ar suņa kodumu rētām. Slimnīcā mediķi cīnās par viņa dzīvību, bet advokāta sieva ir satriekta un baiļu mākta. Šīs nakts laikā viņa būs spiesta atkāpties no morālajiem standartiem, pēc kuriem līdz šim dzīvojusi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!