Izrādes publicitātes foto
 
Aktualitātes
31.01.2020

Nacionālajā teātrī top izrāde pēc romāna "Lepnums un aizspriedumi" motīviem

Komentē
0

12. martā Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos Klāva Meļļa iestudējums "Lepnums un aizspriedumi", kam pamatā ir angļu rakstnieces Džeinas Ostinas pazīstamākā romāna motīvi.

Izrāde top sadarbībā ar teātra trupu "Kvadrifrons", un tajā spēlēs gan Nacionālā teātra aktieri Zane Jančevska, Marija Bērziņa, Anna Klēvere un Līga Zeļģe, gan kvadrifronieši Ance Strazda, Reinis Boters un Āris Matesovičs.

"Angļu rakstniece Džeina Ostina 1813. gadā izdod par hrestomātisku kļuvušo "manieru romānu" par piecām māsām, kuras izmisīgi vēlas apprecēties, bet sev vien zināmu iemeslu dēļ vairs nevēlas tamborēt tabakmakus," teikts izrādes anotācijā. "Režisora Klāva Meļļa interpretācijā "Lepnums un aizspriedumi" ir skumīga salonkomēdija par divu pasauļu sastapšanos elegantā laikmeta interjerā. Pieaugšanu tajā iezīmē nodevība no vistuvāko draugu puses, briedumu – atteikšanās no mīlestības un radikālām prasībām pret citiem. Lai arī pārmaiņu vēji palēnām drupina ierasto kārtību, saites starp māsām un brāļiem ir stiprākas par ideoloģiju tektoniskajām svārstībām. Izrāde vēsta par aizslietņiem un tabakmakiem, priekšautiem un lakatiņiem, virtuvēm, guļamistabām un nesamierināšanos mirklī, kad viss jau it kā ir par vēlu."

Romāns "Lepnums un aizspriedumi" piedzīvojis vairākas ekrānizācijas, no kurām zināmākās ir Džo Raita 2005. gada filma un Saimona Lengtona 1995. gadā režisētais BBC miniseriāls.

Šī būs jaunā režisora un aktiera Klāva Meļļa debija Nacionālajā teātrī. Pērn Mellis saņēma "Spēlmaņu nakts" Gada jaunā skatuves mākslinieka balvu par izrādēm "Mārtins Īdens" Valmieras teātrī un "Himna" Rīgas cirkā. Kopā ar Melli izrādi veido arī dramaturgs Evarts Melnalksnis.

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!