Aktualitātes
21.09.2021

Nacionālajā operā uzstāsies ukraiņu grupa "DakhaBrakha"

Komentē
0

18. oktobrī Latvijas Nacionālās operas lielajā zālē uzstāsies pasaules mūzikas kvartets "DakhaBrakha" no Kijevas. Šis būs vienīgais apvienības koncerts Baltijas valstīs.

"DakhaBrakha" ir pasaules mūzikas kvartets no Kijevas, Ukrainas. "Atspoguļojot skaņas un dvēseliskus pamatelementus, ukraiņu "etniskā haosa" grupa rada negaidīta skanējuma pasauli. Eksperimentējot ar ukraiņu folkmūziku, mākslinieki to papildinājuši ar apkārtējās pasaules ritmiem, radot spilgtu, unikālu un neaizmirstamu "DakhaBrakha" tēlu, kas palīdz "vest" pasaulē ukraiņu tradicionālas mūzikas potenciālu un aizskart kā prātu, tā sirdi gan ukrainas jaunajai paaudzei, gan klausītājiem visā pasaulē.

Kopā ar Indijas, arābu, Āfrikas, Krievijas un Austrālijas tradicionālajiem instrumentiem kvarteta spēcīgais vokālais diapazons veido internacionālu skanējumu, kas sakņojas Ukrainas kultūras, folkloras un teātra krustcelēs. Šīs apvienības mūzikas spektrs ir gan intīms, gan satraucošs; tā iedziļinoties mūsdienu pasaules pirmsākumos un ritmos, iedvesmojot un atklājot ideju par Kultūras un Mākslas atbrīvošanu," raksta koncerta rīkotāji.

Grupa savus skaņdarbus papildina arī ar bungu ritmos iepludinātiem tradicionālajiem instrumentiem, kā, piemēram, flauta, tamburīns un citi.

"DakhaBrakha" līdz šim Latvijas auditorijai jau ir pazīstama ar vairākām uzstāšanās reizēm - gan festivālā "Porta" Latgales vēstniecībā Gors un Cēsu koncertzālē, gan arīdzan uzstājoties festivālā "Komēta".

Koncerts paredzēts zaļajā drošības līmenī un to varēs apmeklēt, uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas faktu apstiprinošu sertifikātu. Biļetes uz "DakhaBrakha" koncertu tirdzniecībā trešdien, 22. septembrī, plkst. 09:00, un būs pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā, kā arī operas kasēs.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!