Izrādes "Ferdinands un Luīze" publicitātes attēls
 
Aktualitātes
28.06.2021

Nacionālais teātris izziņo septembra pirmizrādes un sāk biļešu tirdzniecību

Komentē
0

Šodien, 28. jūnijā Latvijas Nacionālais teātris sācis biļešu tirdzniecību septembra izrādēm.

Septembrī teātra repertuāru papildinās astoņi jauniestudējumi, tajā skaitā Vladislava Nastavševa veidotā izrāde "Svešinieki vilcienā", Elmāra Seņkova iestudētais "Sapnis vasaras naktī" un Valtera Sīļa "Riests", kura dramaturģe ir Linda Rudene. Viņas luga ieguva 1. vietu Nacionālā teātra izsludinātajā lugu konkursā.

No jauniestudējumiem kā pirmā skatītājiem 10. septembrī tiks izrādīta Harolda Pintera drāma "Nodevība", ko veidojusi režisore Ināra Slucka: "Šķietami klasisko mīlestības trijstūri  Emma, viņas vīrs un vīra draugs — un ar to saistīto "nodevības" jēdzienu 20. gadsimta klasiķis Harolds Pinters paceļ līdz daudz sarežģītākai un neviennozīmīgākai pakāpei. Nodot otru cilvēku vienmēr ir nodot arī sevi, un tas nes līdzi gan vilšanos sevī un citos, gan nepatiku, gan dusmas — par visu paveikto un par to, kas nav izdarīts. Visi trīs lugas varoņi attiecībās jūtas vientuļi un mēģina atrast ikdienas rutīnā pazaudēto "es"."

Pirmizrādes piedzīvos arī Fridriha Šillera jaunības traģēdija "Ferdinands un Luīze" (režisore Dita Lūriņa), Garsona Kanina melodramatiskā komēdija "Dzimusi vakardien" (režisore Ināra Slucka), Stendāla romantiskā drāma "Sarkanais un melnais" (režisors Edmunds Freibergs), Ingmara Bergmana variācijas par cilvēka tēmu "Persona" (režisors Mārtiņš Gūtmanis).

Izrādes var apmeklēt tikai vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušajas personas, kurām ir digitālais Covid-19 sertifikāts. Biļetes nopērkamas mājaslapā www.teatris.lv un "Biļešu paradīzes" kasēs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!