Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
04.06.2019

"MVT Vasaras māja" pārceļas uz Esplanādi

Komentē
0

Šī gada 18. jūnijā fonda "Mākslai vajag telpu" mākslas telpa "MVT Vasaras māja" tiks atklāta Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, sabiedrībai piedāvājot kopā ar fondu un Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) svinēt Mākslas akadēmijas simtgadi. Izstāžu cikla "LMA100" ietvaros tiks organizētas sešas izstādes, kurās tiks interpretēti mākslinieki, kas savu dzīvi saistījuši ar Mākslas akadēmiju.

Uzsverot akadēmijas lielo nozīmi jaunradē un akadēmiskajā mākslas izglītībā, kā arī godinot tās simtgadi un mākslas profesionāļus, kuri ir veidojuši Latvijas mākslas vēsturi, "MVT Vasaras mājas" izstāžu koncepcija 2019. gadā tiks pakārtota šīm vērtībām.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, vasaras laikā tiks atklātas sešas izstādes, šoreiz katras izstādes veidošanu nododot LMA nodaļu un apakšnodaļu pārstāvjiem, aicinot viņus interpretēt tos ar LMA saistītos cilvēkus, kuri spilgti iezīmējas Latvijas mākslas nozarē un savā dzīvē ir bijuši vai ir saistīti ar LMA – taču to panākot ar laikmetīgās mākslas izteiksmes līdzekļiem. Katru izstādi veidos viens LMA students kopā ar savu pasniedzēju un fonda "Mākslai vajag telpu" vadītāju Katrīnu Jaunupi. Šo visu procesu uzraudzīs izstāžu cikla mākslinieciskais vadītājs Andris Vītoliņš.

Šogad tiks interpretēti šādi ar Latvijas Mākslas akadēmiju saistīti cilvēki: gleznotājs, pedagogs un bijušais LMA rektors Indulis Zariņš (jaunā māksliniece Envija izstādi veidos kopā ar gleznotāju Ievu Iltneri), mākslinieks Aleksandrs Stankevičs (ilustratore un scenogrāfe Rūta Briede strādās kopā ar jaunajiem māksliniekiem Eviju Pintāni, Svenu Neilandu un Annu Zvaigzni), mākslinieks Juris Gagainis (interpretāciju veidos Liene Jākobsone kopā ar studentiem Rūtu Jumīti un Alvi Berngardu), grafiķis Aleksandrs Dembo (izstāde taps mākslinieka Armanda Zelča un studenta Jāņa Klauča kopdarbā), gleznotājs un performanču meistars Miervaldis Polis (interpretāciju izstrādās dizainers un mākslinieks Artis Štamgūts un jaunā māksliniece Laima Jurča), bet tēlnieka Emīla Meldera daiļradi un personības šķautnes interpretēs jaunie mākslinieki Roberts Bāliņš, Ance Vilnīte un Oto Ozoliņš kopā ar tēlnieku Aigaru Bikši.

Viens no lielākajiem pārsteigumiem, ko šogad fonds sagādās, ir tāds, ka "MVT Vasaras māja" no iepriekš zināmās vietas, kur atradās jau labi pazīstamie fonda "Mākslai vajag telpu" melnie konteineri, tiks pārcelta uz Esplanādi Rīgas centrā, tādējādi izstāžu telpām nokļūstot tuvāk pie Latvijas Mākslas akadēmijas.

Viens no "MVT Vasaras mājas" mērķiem ir izglītot un pievērst uzmanību Latvijas laikmetīgās mākslas mantojumam un 20. gs. otrās puses mākslas muzeja trūkumam Latvijā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!