Aktualitātes
01.03.2021

Mūsdienu personības jaunā dokumentālā filmā atkārto Krišjāņa Barona ceļu

Komentē
0

Svētdien, 7. martā, plkst. 18.20 kanāla TV3 un televīzijā Go3 būs skatāma jauna pašmāju daudzsēriju dokumentālā filma "Ceļā ar Baronu". Tajā 65 sabiedrībā pazīstami cilvēki iejutīsies Krišjāņa Barona ādā un 31 dienas laikā veiks 800 km garo ceļu no Tartu līdz Dundagai.

Pērn, par godu Dainu tēva 185. dzimšanas dienai, Imanta Ziedoņa muzejs sadarbībā ar Krišjāņa Barona muzeju uzsāka projektu "Ziedoņa muzejs ceļā ar Baronu", kas bija vairāku kultūras notikumu cikls. Viens no notikumiem bija K. Barona gājiena no Tērbatas (mūsdienu Tartu) līdz Dundagai atkalnoiešana. 1859.gadā Krišjānis Barons veica gājienu caur tagadējās Latvijas un Igaunijas teritoriju, kas bija ap 700 kilometru garš. Pielāgojot šo maršrutu mūsdienām, tas jau ir sasniedzis 800 kilometru garumu.

Šajā dokumentālajā filmā mītiem un patiesībām apvītais Krišjānis Barons vēlreiz dodas ceļā, šoreiz kopā ar 65 mūsdienu Baroniem. Gājienu atklāj mūziķis Renārs Kaupers, veicot pirmo ceļa posmu no kopumā 800 kilometrus garā gājiena Tartu – Dundaga. Ceļā dosies arī valsts prezidents Egils Levits, kultūras ministrs Nauris Puntulis, LTRK vadītājs Jānis Endziņš, Grupas "Carnival Youth" puiši, mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), dzejnieks Toms Treibergs, K. Barona pēcteči – Jānis un Dita Baroni un citi.

"Šis ceļš noteikti ir kultūras fenomens un kultūras pieredzes piemērs, kad 31 dienas laikā dažādu nozaru pārstāvji dodas ceļā un piedzīvo mūsdienu Latviju un Igauniju. Latvijā un Igaunijā netrūkst aizrautīgu, laipnu, izpalīdzīgu un viesmīlīgu cilvēku, kuri ceļā mūs sagaidīja un veidoja savus kultūras notikumus, atklāja mītiem apvītā Krišjāņa Barona personību," pauž Ziedoņa muzeja vadītāja Žanete Grende, kura pati piedalījās gājienā visas tā norises dienas.

Dokumentālais daudzsēriju raidījums "Ceļā ar Baronu" būs skatāms, sākot no 7. marta svētdienās plkst. 18.20 kanālā TV3 un televīzijā Go3.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!