Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
26.04.2021

"Mozaīka" aicina policiju rūpīgi izmeklēt nežēlīgo noziegumu Tukumā

Komentē
0

Saistībā ar noziegumu Tukumā LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka" aicina tiesībsargājošās institūcijas pievērst notikušajam īpašu uzmanību un nodrošināt, ka noziegums tiek izmeklēts rūpīgi un objektīvi. Kā norāda "Mozaīka" valdes loceklis Kaspars Zālītis, sašutumu sabiedrībā jo īpaši raisa fakts, ka uzbrukumā cietušais Normunds jau iepriekš vērsies pēc palīdzības policijā, tomēr kriminālprocess netika ierosināts.

"Iepazīstoties ar informāciju, guvām apliecinājumu, ka iepriekšējos incidentos ir saskatāmas naida nozieguma pazīmes, tādēļ, izmeklējot šo noziegumu, ir nepieciešams izvērtēt visus lietas apstākļus un kontekstu kopumā," atzīst Kaspars Zālītis.

Turklāt šis noziegums radījis milzīgu ažiotāžu sociālajos tīklos, tādēļ tiesībsargājošām iestādēm "Mozaīka" aicina pievērst īpašu uzmanību aizvien pieaugošajam naida runas apjomam internetā.

""Mozaīka" aktīvi sekos nozieguma izmeklēšanas gaitai. Vienlaikus jau kopš sestdienas esam ciešā saziņā ar Arti, lai sekotu līdzi notikušajam un cik iespējas sniegtu nepieciešamo atbalstu. Vēlamies pateikt īpašu paldies visiem, kas šajā laikā atbalstījuši Normundu un Arti," stāsta "Mozaīkas" pārstāvis.

Iepriekšējā nedēļā "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" ziņoja, ka Tukumā ar degšķidrumu apliets un aizdedzināts kāds vīrietis. Ar degšķidrumu aplietā Normunda veselības stāvoklis pēc uzbrukuma vērtējams kā kristiski smags, un viņš ārstējas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Valsts apdegumu centra reanimācijā. Cenšoties glābt draugu, arī Artis ir cietis, šobrīd ārstē pēdu, vēdera, krūšu un roku apdegumus.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!