Aktualitātes
16.04.2020

MoMA atver deviņus bezmaksas kursus tiešsaistē

Komentē
0

Modernās mākslas muzejs Ņujorkā piedāvā izglītības platformā "Coursera" apgūt deviņus kursus par laikmetīgo mākslu, modi un fotogrāfiju.

Ņujorkas Modernās mākslas muzejs (Museum of Modern Art jeb MoMA) tiek uzskatīts par ietekmīgāko šāda veida institūciju pasaulē, un tajā glabājas plaša amerikāņu un Eiropas mākslinieku darbu kolekcija no 19. gadsimta līdz mūsdienām. Kā lielākā daļa kultūras iestāžu, pandēmijas laikā muzejs ir slēgts, tāpēc tiešsaistē atvērti deviņi bezmaksas kursi, kas ļaus labāk iepazīt modernās mākslas vēsturi un pašu muzeju.

Kursā "Kas ir laikmetīgā māksla?" tiks analizēti 70 mākslas darbi no 1980. gada līdz mūsdienām, kurss "Modernā māksla un idejas" ļaus uzzināt, kā domā un strādā mākslinieki, kurss "Studijā: pēckara abstraktā glezniecība" iepazīstinās ar septiņu ievērojamu tā sauktās Ņujorkas skolas gleznotāju, tostarp Marka Rotko un Džeksona Polloka, darbību, savukārt modei un fotogrāfijai veltītie kursi ļaus iepazīt abu mediju pamatus un vēsturi. Tāpat izveidoti vairāki mākslas pasniedzējiem noderīgi kursi.

Kursi paredzēti iesācējiem, un to apgūšana prasa no 16 līdz 27 stundām. Videomateriālus papildina atbilstoša lasāmviela un uzdevumi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!