Lolobridžida filmā "Parīzes Dievmātes katedrāle"
 
In Memoriam
16.01.2023

Mirusi itāļu aktrise Džina Lolobridžida

Komentē
0

Pirmdien, 16. janvārī, 95 gadu vecumā mirusi itāļu kinoaktrise Džina Lolobridžida (1927–2023), vēsta mediji.

Lolobridžida ir viena no pasaulē pazīstamākajām itāļu aktrisēm. Dzimusi kā Luidžina Lolobridžida nelielā Itālijas Karalistes pilsētā Subjako, mēbeļu ražotāja un viņa sievas ģimenē. Karjeru Lolobridžida sāka kā modele un skaistumkonkursu dalībniece, bet drīz sāka parādīties nelielās kinolomās.

Lolobridžida ir piedalījusies gan Itālijas un Francijas, gan arī Holivudas filmās. Pazīstamākās filmas: "Fanfans Tulpe" (Fanfan la Tulipe, 1952), "Nakts skaistules" (Les Belles de nuit, 1952), Pane, amore e fantasia (1953), Beat the Devil (1953), "Pasaules skaistākā sieviete" (La donna più bella del mondo, 1955), "Parīzes Dievmātes katedrāle" (The Hunchback of Notre Dame, 1956), Trapeze (1956), Solomon and Sheba (1959), Come September (1961).

Vēlāk Lolobridžida filmējās retāk un sāka nodarboties ar fotožurnālistiku. Par sensāciju 70. gados kļuva viņas intervija ar Fidelu Kastro.

Lolobridžida apbalvota ar augstāko Itālijas ordeni "Par nopelniem Itālijas Republikas labā", kā arī ar Francijas apbalvojumiem — Goda Leģiona ordeni un Mākslas un literatūras ordeni.

Lolobridžida saņēmusi vairākas Itālijas kinobalvas, trīs reizes bijusi nominēta Zelta globusa balvai un vienu reizi — BAFTA kino balvai. 2018. gadā viņai piešķirta zvaigzne Holivudas Slavas alejā.


Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!