In Memoriam
08.09.2022

Mirusi Anglijas karaliene Elizabete II

Komentē
1

8. septembrī savā rezidencē Balmorālas pilī Skotijā 96 gadu vecumā mirusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II, paziņojusi Bekingemas pils.

Ziņas par to, ka karalienes veselības stāvoklis ir nestabils, izplatījās ceturtdien. Bekingemas pils ziņoja, ka karalienei nozīmēta ārstu uzraudzība, bet uz Balmorālu jau drīz devās karalienes tuvinieki – kroņprincis Čārlzs ar sievu Kamillu, kā arī princis Viljams. Karaliene aizgājusi mierpilni, vēsta Bekingemas pils.

Elizabete II par Lielbritānijas karalieni tika kronēta 1953. gadā neilgi pēc viņas tēva, Lielbritānijas karaļa Džordža VI nāves. Elizabete II ir otrais visilgāk valdījušais monarhs vēsturē un šogad nosvinēja Platīna jubileju jeb 70 valdīšanas gadus.

1947. gadā Elizabete salaulājās ar Grieķijas un Dānijas princi Filipu Mauntbatenu, kurš līdz ar to kļuva par Lielbritānijas princi Filipu. Pārim piedzima četri bērni: Čārlzs, Anna, Endrū un Edvards.

Filips mira 2021. gada aprīlī, bet Elizabetes troņmantinieks un Lielbritānijas karalis tagad ir viņu vecākais dēls princis Čārlzs.


Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!