In Memoriam
11.04.2023

Miris tulkotājs un tekstu autors Ingus Josts

Komentē
0

8. aprīlī miris tulkotājs un tekstu autors Ingus Josts, kurš latviešu valodā pārnesis vairākas pasaulē nozīmīgus fantastikas grāmatu sērijas.

Ingus Josts piedzima Rīgā 1963. gada 4. oktobrī. 1981. gadā absolvēja Rīgas 50. vidusskolu, vēlāk Latvijas Universitātē studēja latviešu un angļu filoloģiju.

Kā atvadu vārdos norāda tulkotāja ģimene, valoda un teksts allaž ir bijusi Ingus dzīves lielākā aizraušanās un sirdslieta. Nozīmīgākie Ingus tulkošanas darbi ir Dž. K. Roulingas "Harija Potera" romānu sērija, A. Gārlenda "Pludmale", Dž. R. R. Mārtina romāni "Troņu spēles" un "Karaļa cīņa", B. Hofa "Pūka Dao", Dž. Apdaika "Brazīlija", Dž. Vintersones romāni, kā arī J. Brodska u.c. atdzejojumi.

Tāpat Ingus Josts bija radošais direktors aģentūrās  "DDB Latvia", "Domino BBDO", kā arī kopš 2005. gada vadījis savu radošo aģentūru "Frank & Stein".

Atvadīšanās no Ingus Josta notiks sestdien, 15. aprīlī, pulksten 12.00 no Rīgas 1. Meža kapu kapličas.

"Satori" izsaka visdziļāko līdzjūtību tulkotāja ģimenei.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!