Foto: Ģirts Raģelis.
 
In Memoriam
12.02.2023

Miris teātra režisors Mihails Gruzdovs

Komentē
1

12. februārī miris režisors, aktiermeistarības pasniedzējs, kādreizējais Dailes teātra galvenais režisors un mākslinieciskais vadītājs Mihails Gruzdovs, pavēstījis Dailes teātris.

Mihails Gruzdovs dzimis 1953. gadā Valmierā. Studēja Vahtangova teātra augstskolas režijas fakultātē, deviņdesmito gadu sākumā strādāja par Pēterburgas studijteātra "Krustceles" režisoru, bija arī šī teātra galvenais režisors un pasniedza aktiermeistarību un režiju Pēterburgas Teātra akadēmijā.

1993. gadā sāka iestudēt izrādes Latvijas teātros. Kopš 2001. gada Latvijas Kultūras akadēmijas docents, aktiermeistarības pedagogs, kā arī maģistrantūras režijas meistarības docētājs. 2002. gadā, aktieru trupas aicināts un atbalstīts, kļūst par Dailes teātra māksliniecisko vadītāju. No 2005. līdz 2009. gadam Mihails Gruzdovs bija Dailes teātra galvenais režisors. Gruzdovs iestudējis izrādes arī citos Latvijas teātros, tostarp Jaunajā Rīgas teātrī, Nacionālajā teātrī, Liepājas teātrī, Valmieras teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Vairākkārt saņēmis gan "Spēlmaņu nakts" nominācijas, gan balvas par labākajām izrādēm. Režisors 2008. gadā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

“Mihails Gruzdovs arvien paliks aktieru un teātra cilvēku ļoti cienīts un iemīļots režisors. Jūtam līdzi Mihaila Gruzdova ģimenei, talanta cienītājiem un visai teātru saimei. Lai gaišs ceļš mūžībā!” atvadoties no režisora, raksta Dailes teātris.


 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!