In Memoriam
25.08.2020

Miris RIBOCA2 pārstāvētais austriešu mākslinieks Heincs Franks

Komentē
1

81 gada vecumā Vīnē miris arhitekts un mākslinieks Heincs Franks (Heinz Frank), kurš šogad ir viens no Rīgas Starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē pārstāvētajiem māksliniekiem.

Heincs Franks (1929-2020) studējis gan elektroinženierzinātnes, gan arhitektūru, un mūža laikā darbojies kā tēlnieks, gleznotājs, objektu mākslinieks, mēbeļu un interjera dizainers. Kopš 1971. gada piedalījies izstādēs Austrijā, Vācijā, Beļģijā, Turcijā, Ukrainā un citur, bet plašāku atpazīstamību guvis salīdzinoši nesen.

Šobrīd zīmējumi no Heinca sērijas "Fons esmu es. Dzīvnieki savā atšķirīgajā kontekstā ar arhitektūru", kā arī pēc Heinca skices "Pūķdegunradzis pēc būtības ir degunradzis jeb otrādi" veidota instalācija skatāmi arī Rīgas Starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē. "Gadu desmitu gaitā Heincs Franks attīstījis uz alternatīviem skatījumiem balstītu pieeju arhitektūras radīšanā," raksta biennāles rīkotāji. "Heinca Franka darbi izaicina arhitektu — un cilvēku kopumā — praktiskuma izjūtu, paverot visas iztēles iespējas. Kā teicis viņš pats: "Ir laiks atkal domāt par ēkām slāņos, uztvert tās kā sildošas un atstāt vietu neadekvātajam.""

Franks pazīstams arī kā autors grāmatai "Children’s Book for Architects" ("Bērnu grāmata arhitektiem"), kas piedāvā attīstīt jauneklīgu pieeju arhitektūrai.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!