Lī "Skrečs" Perijs. Foto: Wikimedia Commons.
 
In Memoriam
30.08.2021

Miris regeja producents un mūziķis Lī "Skrečs" Perijs

Komentē
0

29. augustā 85 gadu vecumā slimnīcā Jamaikā miris regeja leģenda un pionieris, Boba Mārlija līdzgaitnieks un skolotājs, producents Lī "Skrečs" Perijs (1936-2021), vēsta mediji. Pašlaik mūziķa nāves cēlonis netiek atklāts.

Dzimis 1936. gadā Jamaikā, Lī "Skrečs" Perijs tiek uzskatīts par vienu no leģendārākajām personībām regejā. Savu pirmo albumu Perijs ierakstīja 1969. gadā, bet 1973. gadā uzbūvēja ierakstu studiju savas mājas sētā, ko nosauc par "The Black Ark". Lī "Skrečs" Perijs producējis tādus ievērojamus regeja mūziķus kā Bobu Mārliju un "The Wailers", "The Heptones", "The Congos", Max Romeo un citus. Daudzi mūziķi uzskata par dub mūzikas galveno virzītājspēku un žanra stūrakmeni. 2003. gadā Lī "Skrečs" Perijs saņēma prestižo "Grammy" balvu par labāko regeja albumu, savukārt 2013. gadā mūziķa balsi un īpaši atlasītu mūzikas kolekciju, kā arī paša skaņdarbus, izmantoja populārās videospēles "Grand Theft Auto V" skaņu celiņā.

Lī "Skrečs" Perijs vairākas reizes viesojies Latvijā, tostarp festivālā "Laba daba". Sociālajos tīklos līdzjūtību pauduši grupas "The Beastie Boys" dalībnieki, reperi Flying Lotus un Lupe Fiasko, Glastonberijas festivāla rīkotāja Emīlija Īvisa, grupa "The Prodigy", Ghostpoet un citi.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!