In Memoriam
05.01.2021

Miris kinorežisors Olafs Okonovs

Komentē
0

Pagājušā gada decembrī Austrālijā miris kinorežisors Olafs Okonovs, medijiem pavēstījusi režisora ģimenes pārstāve Inga Zālīte.

Decembra sākumā Okonovs, kurš ar ģimeni jau gadu mitinājās Austrālijā, pazuda bez vēsts. Tagad režisora ģimene izplatījusi ziņu, ka Okonovs ir aizgājis mūžībā. Pagaidām plašākas informācijas par režisora nāves apstākļiem nav.

Okonovs darbojies dažādās mākslas jomās – kino, videomākslā un mūzikā.  Tūlīt pēc skolas beigšanas Okonovs strādāja kā raidījuma "Mikrofons" un radio informatīvo raidījumu vadītājs. 90. gados Okonovs papildināja Latvijas Televīzijas darbinieku rindas kā izklaidējošo raidījumu redaktors, producējot un vadot populāros raidījumus "Mikrofons" un "Futūršoks", kā arī veidojot mūzikas video tā laika populārākajiem estrādes māksliniekiem.

90. gados Okonova video darbs "Apļi" (1992) ieguva Grand Prix balvu Francijas Baltijas festivālā (1993). Tam sekojusi poētiskā dokumentālā filma "Darbnīca laukos" (2002), kurā iemūžināti Intas Celmiņas un Eduarda Grūbes mākslinieku ikdiena un kas ieguvusi gan "Lielais Kristaps" balvu (2002), gan balvuItālijas Bergamo starptautiskajā mākslai veltīto filmu festivālā (2004). Vēlāk arī tapa filmas par Tatjanu Sutu, Borisu Bērziņu, Džemmu Skulmi, Viju Celmiņš. Pēdējos gados Okonovs paplašināja žanru loku ar seriālu "Vecā dārza noslēpums" (2018).

Okonovs producējis koklētājas Laimas Jansones "Sidrabs". Ar šo mūziku Jansone kļuva par pirmo Latvijas pārstāvi Starptautiskajā mūzikas gadatirgū "Womex" (2011), savukārt ieraksts iekļuva "Womex" gada labāko skaņu celiņu izlasē.

Īstenoja dažādus raidījumu projektus gan producentu apvienībā "Hansa Media", gan Jura Podnieka Studijā.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Olafa Okonova ģimenei.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!