In Memoriam
27.12.2021

Miris grupas "Opus Pro" līderis Alex

Komentē
0

Mūžībā aizgājis grupas "Opus Pro" mūziķis Alex jeb īstajā vārdā Oļegs Andrejevs, ziņo mūziķa piederīgie.

Alex jeb īstajā vārdā Oļegs Andrejevs, latviešu smagā roka grupas "Opus Pro" līderis, ir tādu dziesmu kā "Tu un es", "Rozā lietus", "Dzimene", "Pēdējā pietura", "Čempions" līdzautors.

Mūziķis dzimis 1962. gada 10. oktobrī, Daugavpilī. Alex no 1986. gada bijis "Opus Pro" grupas kodolā kopā ar ģitāristu un dziesmu autoru Hariju Zariņu.

Deviņdesmito gadu sākumā darbojies arī ASV, latviešu grupas "Riga" sastāvā. 2011. gadā pēc ilgstošas pauzes atgriezies uz skatuves, pēc tam aktīvi sadarbojies ar bijušo grupas biedru Hariju Zariņu, savu meitu Aiju Andrejevu, kā arī aktīvi koncertējis "Opus Pro" sastāvā. Piedalījies albumu "Dzimene", "Es eju tevi zagt", "Tu un es" (kopā ar Aiju Andrejevu), "Stāsts Nr.13" ierakstos. 2015. gadā dažas Alex dziesmas oriģinālizpildījumā tika iekļautas Harija Zariņa albumā "Mīlas rokbalādes".

2015. gadā tika izdots grupas "Riga" 1990. gadā ASV ierakstītais albums "Riga in America", kura tapšanā Alex piedalījās kopā ar Ainaru Virgu, Uldi Marhilēviču, Igo un Gunti Vecgaili.

Par atvadīšanos no mūziķa informācija tiks izplatīta tuvākajās dienās.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!