Aktualitātes
25.03.2019

Miris eksperimentālā popa pionieris Skots Vokers

Komentē
0

Vokers mūžībā aizgājis 76 gadu vecumā, apstiprinājusi viņa ierakstu kompānija "4AD".

Dzimis Ohaio 1943. gadā kā Noels Skots Endžels, mūziķis kļuva par Skotu Vokeru (Scott Walker) pēc tam, kad kopā ar Džonu Mausu jeb Džonu Vokeru dibināja apvienību "The Walker Brothers". Viņiem pievienojās bundzinieks Gerijs Līdss jeb Gerijs Vokers.

Taču pēc tam, kad veiksmīgas dziesmas, piemēram, "The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore", uznesa grupu panākumu virsotnē, Skots sāka eksperimentēt ar savu solo materiālu. 1967. gadā tas rezultējās debijas solo albumā "Scott", neilgi pēc tam izjuka "The Walker Brothers".

Solo darbība atnesa Vokeram avangarda ikonas statusu, un viņa ietekmi savā mūzikā atzinuši tādi mākslinieki kā "Radiohead", "Arctic Monkeys", "The Divine Comedy" un citi. Kopā Vokers laidis klajā 18 albumus – gan kā solo mākslinieks, gan kopā ar citiem māksliniekiem, radot skaņu celiņus kinofilmām. Viņa pēdējais ieraksts – mūzika filmai "Vox Lux" – tika izdots 2018. gadā.

"No tīņu elka līdz kultūras ikonai Skots nākamajām paaudzēm atstājis neparastas mūzikas mantojumu. Viņš bija lielisks dziesmu tekstu autors ar neaizmirstamu balsi, kā arī viens no mūsdienu oriģinālākajiem komponistiem, kura ietekmi atzīst daudzi mūziķi. Viņa vīzijas vēriens piešķīris papildu dimensiju gan dejai, gan kino, un viņš ir apbūris klausītājus ar mūziku, kas iziet ārpus žanru robežām," paziņojumā raksta viņa ierakstu kompānija "4AD".

Savukārt "Radiohead" līderis Toms Jorks tviterī raksta: "Tik ļoti skumji, ka Skots Vokers ir aizgājis. Viņš ļoti ietekmējis gan "Radiohead", gan mani, rādot, kā iespējams izmantot balsi un vārdus. Viņa ļoti pietrūks."

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!