Foto: Ilmārs Blumbergs
 
In Memoriam
10.02.2023

Miris dzejnieks un bītniks Imants Tilbergs

Komentē
0

10. februārī miris dzejnieks, fotogrāfs, Rīgas bītniku paaudzes pārstāvis Imants Tilbergs, ierakstā "Facebook" pavēstījis izdevējs Valters Dakša.

Imants Tilbergs dzimis Rīgā un lielāko mūža daļu pavadījis bērnības mājā Maskavas forštatē. 1963. gadā absolvējis LU Juridisko fakultāti. Ilgu laiku viņa vienīgā publikācija bija poļu balerīnas un dzejnieces Elžbetas Zehinderes dažu dzejoļu tulkojumi no poļu valodas nedēļrakstā "Literatūra un Māksla", taču 2013. gadā apgādā "Neputns" iznāca Tilberga pirmais un vienīgais dzejas krājums "Nāka", kura redaktors un mākslinieks bija autora draugs un domubiedrs Ilmārs Blumbergs.

Eižena Valpētera grāmatā "Nenocenzētie" par Imantu Tilbergu teikts: "Daudziem laikabiedriem viņš palicis prātā kā visīstākais bītnieks gan pēc pārliecības, gan ārējām izpausmēm. [..] Viņš beidza augstskolu, bija diplomēts jurists, strādāja par advokātu Liepājā, bet tad kādu rītu – bez īpašas svārstīšanās – vienkārši neaizbrauca uz darbu. Un šajā darbā vairs neatgriezās."

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!