Foto: Ģirts Raģelis
 
In Memoriam
11.10.2021

Miris aktieris un raidījumu vadītājs Guntis Skrastiņš

Komentē
0

Naktī uz 11. oktobri miris aktieris, televīzijas raidījumu vadītājs Guntis Skrastiņš, informēja producents Jānis Kļaviņš.

Paziņojumā presei G. Skrastiņa nāves iemesls netiek atklāts, bet J. Kļaviņš norāda, ka aktieris mūžībā aizsaukts "strauji un negaidīti".

Guntis Skrastiņš piedzima 1954. gadā Ērgļos, pabeidzis Taurupes astoņgadīgo skolu. 1976. gadā absolvēja Jaunatnes teātra aktieru kursu. Sekoja dienests Padomju armijā, kur viņš dziedāja karavīru ansamblī "Zvaigznīte".

Bez darba Jaunatnes teātrī Guntis Skrastiņš attēlojis lomas filmās "Trīs dienas pārdomām", "Spēle notiks tik un tā", dziedājis vairākās muzikālajās izrādēs, tai skaitā "Saule rasas pilienā", "Skroderdienas Silmačos", kā arī lugās ar Mārtiņa Brauna mūziku – "Mauglis", "Suns un kaķe".

Pēc Jaunatnes teātra likvidēšanas strādājis Latvijas Televīzijā, savulaik vadījis populārus raidījumus "Tonis", "No pusvārda", "Latvieši pasaulē". Plaši pazīstams kā raidījumu "Latvijas šlāgeraptauja" un "Latvijas sirdsdziesma" vadītājs.

2021. gada martā Guntis Skrastiņš kopā ar Raimondu Paulu saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Labākais šlāgermūzikas albums" par dziesmu albumu ar Leona Brieža un Jāņa Petera vārdiem "Nopietni pa jociņam".

"Satori" izsaka visdziļāko līdzjūtību aktiera tuvajiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!