In Memoriam
10.09.2019

Miris aktieris Imants Skrastiņš

Komentē
0

Otrdien, 10. septembrī, mūžībā devies teātra un kino aktieris Imants Skrastiņš, ziņo mediji.

Imants Skrastiņš piedzima 1941. gadā Skultē, bet 1951. gadā ar ģimeni pārcēlās uz Taurupi, kur mācījās arī vietējā skolā. Pēc 7. klases beigšanas devās dzīvot uz Rīgu, kur absolvēja Rīgas 1. vidusskolu. Vēl skolas laikā sāka filmēties un 1957. gadā debitēja Artūra lomā filmā "Rita". 1963. gadā absolvēja Latvijas Valsts konservatoriju un kļuva par Jaunatnes teātra aktieri. Jaunākais brālis — aktieris Guntis Skrastiņš — arī strādāja Jaunatnes teātrī.

Īpaši populāra Jaunatnes teātrī bija režisora Pētera Pētersona Aleksandra Čaka dzejas izrāde "Spēlē, Spēlmani!" ar Imanta Kalniņa mūziku, kurā Imants Skrastiņš bija galvenās – Dzejnieka – lomas atveidotājs. Izrāde iekļauta Latvijas Kultūras kanonā.

80. gados Imants Skrastiņš ieguva popularitāti ar Raimonda Paula dziesmu izpildīšanu. 2004. gadā sāka darboties Nacionālajā Valsts radio un televīzijas padomē. Bija ilggadējs radio teātra režisors.

1989. gadā Skrastiņš saņēma LPSR Tautas skatuves mākslinieka nosaukumu, 2001. gadā ieguva Aleksandra Čaka balvu, bet 2003. gadā kļuva par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!