auto2
pirms 6 gadiem
Tev acī laikam baļķis.

Evita Š.
pirms 6 gadiem
Katoļi atzīst dažādas tradīcijas vienas ticības ietvaros. Pareizticīgie nesastāv mīlestības vienībā ar katoļiem, un būdami atdalījušies no pāvesta, šķiet norobežojas no pārējiem un dažreiz, arī cienījamā zhoras gadījumā, manuprāt reaģē diezgan sektantiski.
Bet es jūtos nogurusi. Šodien iešu gulēt. Lai tava sirds lūgšanās atveras Dievam un sastop Viņu , kā tu pats vēlies! Un protams, arī savu tuvāko.
Bet rīt pabeigšu domu.

Celina Hernandez
pirms 6 gadiem
Sveiki,
Tas ir, lai informētu plašu sabiedrību, ka misis Henrietta Fernando, cienījama
privātu aizdevumu aizdevējs ir atvērusi finanšu iespēju visiem, kam vajadzīga nekādu finansiālu palīdzību. Vai jums ir nepieciešams steidzami aizdevumu, lai notīrītu savu parādu vai jums ir nepieciešama kapitāla aizdevumu, lai uzlabotu savu biznesu? Vai jums ir pagriezts pa bankām un citām finanšu iestādēm? Redzēt ne tālāk, jo mēs esam šeit, lai visiem jūsu finanšu problēmas. Mēs dodam aizdevumus ar procentu likmi 2%, cilvēkiem, uzņēmumiem un sabiedrību, kas skaidrā un saprotamā veidā, noteikumus un nosacījumus.
Rakstiet mums uz: ([email protected])

Madeirra
pirms 6 gadiem
Raksts ir ļoti skaists: par Dzīvi un Mīlestību, un Dievu. Esmu ateiste un manā sirdī Dievs ir Mīlestība... Mīlestība tās lielākajā un plašākajā izpausmē. Tā nešķiro dzimumu, seksualitāti, reliģiju, lietas un personas. Tai nav nosacījumu un tās raksturā ir Pieņemšana. Pieņemšana neizslēdz cīņu un mācību, bet tajā ir cieņa pret atšķirīgiem uzskatiem, morāli, arī reliģiju. Raksta autorei vēlu nosargāt savu Es. Cieņā

Ziemele
pirms 6 gadiem
Kaut gan neesmu reliģioza, paldies par rakstu. Raksta autorei - tā turpināt. :)
Cik zinam no vēstures agrāk kristieši uzskatīja, ka zeme ir plakana un pierādīt to, ka tā nav un mainīt cilvēkiem domāšanu nācās diezgan ilgi un grūti.
Domāju, ka kristiešiem vajadzētu saprast un pieņemt, ka tas nav pasaules gals atdzīt savādāku seksuālo orientāciju, jo tā galu galā ir pastāvējusi vienmēr un visur. Bībele tomēr ir grāmata, ko sarakstījuši cilvēki atbilstošā laikā, tā laika izpratnei un vajadzībām. Citādas seksuālās orientācijas pieņemšana neliek nevienam cilvēkam beigt ticēt Dievam, tā ir katra paša cilvēka personīgā izvēle.

Eriko
pirms 6 gadiem
Pretēja pieredze.
Būdams ateists lielu daļu dzīves nodzīvoju ar diezgan neskaidru seksuālo orentāciju. Un kad kļuvu kristietis, vēl neesot draudzē, tikai lasot JD sapratu ka šīs lietas ir jāsakārto, un tas ir tas laiks kad atzīsti ka ir patiesība kas ir augstākā par paša izjūtām, tieksmēm, jo tās ir nepilnīgas. Bet iedomāties kādam pārmest, nosodīt, izslēgt no draugu vidus gan laikam būtu pats liekulīgi kas ko varētu darīt. Ar kādām tiesībām es to varētu darīt?

Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Palukosim no mazliet cita skatu punkta. Gandriz 2000 gadu pecKristus cits bardains judu pravietis noradija, ka gimene ka struktura ir radusies paraleli ar valsts un privatipasuma rasanos. Lidz ar to, tikai logiski, ka tai jasak atmirt lidz ar valsts un privatipasuma atmirsanu. Kas pamazam ari notiek. Tiesi tapat, ka sobrid praktiski nekur pasaule nav privatipasuma tada forma, ka tas pastaveja 19. gs, ta nav ari vairs 19.gs. gimenes.

Agnese Krivade 1
pirms 6 gadiem
sāksim varbūt no jautājuma, vai dieva vārds tiešām ir teksts ar burtiem, vārdiem un valodā, tulkojumā

Agnese Krivade 1
pirms 6 gadiem
Jautājums tik vai tā žūrijas komisija, kas sastādīja kanonu un izlēma, kas būs galīgais Dieva vārds un kas nē, bija neatkarīgi no sava laika un telpas un tālaika sabiedrības vajadzībām, vai tie bija nākamie dieva dēli, un, ja nē, ar ko vinu zviedru galds ir labāks par manējo, ja jau mūsos visos ir tas pats svētais gars

Agnese Krivade 1
pirms 6 gadiem
Paldies par rakstu, Arta, es ar Tevi. Kādam ir jāsāk diskusija par šiem jautājumiem. Loti gaidu, kad sāks runāt arī par gender fluidity lietām, lai nojauktu ne tikai mākslīgās robežas starp orientācijām, bet arī dzimumiem.
Un baznīcai sen ir laiks sākt skatīties uz realitāti neduāli, kā to darīja Kristus, tā vietā lai turētos pie tādiem kā Pāvils, kurš savu publicistiku sarakstīja sabiedrības pārvaldes un impērijas izplešanas nolūkos.

avral avral
pirms 6 gadiem
Paldies par rakstu.
Tas, ka Jūs kā lesbiete tik daudz par to esat cietusi, ir nedaudz pārsteidzoši, jo pret homo sievietēm tomēr visumā ir iecietīgāki.
Vispār (šis ļoti subjektīvs novērojums) man šķiet, ka tas, kas tā bloķē tradicionālo spārnu ir nevis kopdzīve, dzīves dalīšana vai kopīgu bioloģisku bērnu neesamība, bet vienīgi seksuālo darbību raksturs (bloķētāju priekšstatos). Man ir radies iespaids (sarunās ar katoļiem no dažādām valstīm), ka viņus šausmina, atvainojiet, anāls dzimumakts. Viņu acīs tas it kā iziet ārpus cilvēka cieņas ("Ak Kungs, kāpēc lai vispār kāds cilvēks otram kaut ko tādu darītu vai pieļautu, ka viņam to dara?" - apmēram tā). Tāpēc viņi savu pārliecību par milzīgu grēku šajā konkrētajā punktā nespēj apiet. Ņemot vērā gadsimtiem ilgo priesteru celibātu un citus vēsturiskos apstākļus - nu, to var saprast. Vismaz es varu.

Marta avens
pirms 6 gadiem
Esamībai ir humora izjūta.
Ir interesanti padomāt šādi - Dievs ir mīlestība. Mīlestības pretmets ir naids, Dieva pretmets nosacīti ir Sātans (nosacīti tāpēc, ka var uzskatīt, ka šajā pasaulē viss ir viens).

Mīlestību daudzās valodās rakstā kā AMOR.
Iegūt šī vārda nosacītu pretmetu var, izlasot to no otra gala. Iegūstam precīzu trāpījumu - vietu, kur dzīvo Sātans.

Marta avens
pirms 6 gadiem
" ... miesa, kuru radījis Dievs un kurai vajadzēs augšāmcelties Pēdējā dienā." [231] "

Vai varētu, lūdzu, apgaismot manu tumsonību un šo izklāstīt detalizētāk? Tātad:
- cik gadu vecā ķermenī miesa celsies augšā? Vai tad, kad iestājies nomirums, vai kādā citā?
- vai miesa būs tādā izskatā, kādā tā guļ, attiecīgi, kapā, vai kādā savādākā, respektīvi, vai kauliem virsū būs arī gaļa un āda?
- pieņemot, ka tūkstošu gadu laikā nomirušo miesu skaits ir daudzi miljardi, kad miesas celsies augšā, kur tās visas liksies? Vai tām pietiks vietas?
- vai miesas, kad tās piecelsies, būs plikas, jeb vai tām virsū būs arī drēbes?

Par fiziskās dzīves godāšanu pilnīgi pievienojos, jo tieši tajā parasti ir visgrūtāk ienest garīguma dimensiju. Taču tas vēl vairāk apstiprina zhoras teikto par Radītāja atrašanu savā sirdī un tad izstarošanu apkārtējā telpā.

Marta avens
pirms 6 gadiem
"Ja introverta lūgšana, lūgšanās uz iekšu, maina no sākuma paša lūdzēja sirdi, un tad tālāk jau šī iesvētītā, no kaislībām apgraizītā sirds veido viņa apziņu, dzīvi, darbus, visu pasauli visapkārt, ..."

Brīnišķīgi!
Tā ir atslēga - vispirms mainīt sevi, pasaule pēc tam mainīsies līdzi pati.

"Tieši tas šausmina, ka cilvēkā pazudis centrs vai arī, ja nav pazudis, jo kur tad šis centrs tā pazudīs, ka šajā centrā nemājo Dieva Vārds, tas kas visu dzīvina un padara cilvēku par cilvēku."

Centrs nekur nav pazudis un nevar pazust. Tas ir VIENMĒR. Taču ar prāta, intelekta saveidotajām "spīguļojošajām mantiņām" cilvēks ir aizsprostojis ceļu pie tā. Radītāja roka vienmēr ir pastiepta pret cilvēku, kamēr cilvēks piepildījumu meklē pseido vērtībās.

Vispār, paldies par komentāriem!
Starp sausā intelekta saveidotajiem cietajiem ledus blāķiem reti gadās lasīt ko tik no sirds nākušu un sirdi sildošu.

kuģis
pirms 6 gadiem
"Prasme atšķirt garus", būtisko no nebūtiskā. Āmen uz zhoras vārdiem.

kuģis
pirms 6 gadiem
Un jā, liecības par Kristu, sākot no pirmajām Mozus grāmatas lapām līdz apokaliptiskajam noslēgumam arī ir Dieva vārds. Piemēram, kur viņš saka "es esmu alfa un omega" - arī tas ir Dieva vārds. Kur Kristus saka - debesis un zeme zudīs, bet mani vārdi nezudīs.
Ar visu tulkojumu. Tulkojums vispār ir labākais, kas noticis. Tulkojums vispār jau ir pašā sākumā - runāšana mēlēs, fakts, ka ebrejiski domājošie rakstīja grieķu valodā nejūdiem. Tieši to arī nozīmē Dieva vārds - inkarnācija, ka no vienas puses mums ir šis akosmiskais x, kam jātranslējas caur konkrētiem miesiskiem cilvēkiem, cilvēku valodas vārdiem, tautām, mēlēm, fiziskām skaņām un runām. Tieši to arī nozīmē Diev-cilvēks, ka bezgalīgais ienāk laikā (ja laikā, tātad arī vārdos, vēsturē, trauslumā, tā gļukos, no kā allaž paveras neuzticības iespēja), nevis kaut kāda amorfa budistu-hinduistu-panteistu kosmiskā apziņa "viss ir viens".

kuģis
pirms 6 gadiem
Varbūt baznīctēvi tomēr nebija tik patvaļīgi un izvēlīgi kā mēs šodien? Ja nu viņi tiešām uztvēra nopietni un bijās Kunga vārda, ka tik kaut ko nesagrozītu, palaistu garām vai pievienotu lieki? Mums šodien (tāpat kā toreiz) tas vienkārši un uzticības jautājums. Pār ko daudzi paklūp.
Saula konversija ir tik neticams un brīnumains gadījums, ka tā perfekti ierakstās pārējā kanonā. Tas ir tāpat kā ar mācītāju baznīcā, uzreiz ir redzams, kad viņš runā no gara, un kad viņš vienkārši kā cilvēks parastais, no sevis, un Pāvils, tāpat kā citi apustuļi, tāpat kā evanģēliji, tāpat kā atklāsmes grāmata liecina par to pašu Kristu, viss ir saskaņā, vienkārši ņem un lasi (kā Augustīns, kura galējā konversijā pēdējo punktu uz i pielika tieši lasījums no Pāvila vēstules), turklāt mums kā nejūdiem, Pāvils ir svarīgs tieši tāpēc, ka viņš bija pagānu apustulis.
Jo, ja vēlies piekasīties, vari zviedru galdu palaist arī pa Kristus izteikām - tev viņš varbūt šķiet šis mīļais dieviņš, tik izdevīgs un parocīgs all permissive un ar savu seksualitāti (dēmonu) apsēstai sabiedrībai, bet viņš vienlaikus ir arī tas, kas saka, ka nes zobenu, pareģo pēdējās dienas nākšanu, Jeruzālemes sagrāvi, līdzībās runā par izmešanu ārā no dzīrēm, galējā tumsībā, utt. Vēl jau Kristus arī dod pavēles, jaunu bausli jums dodu, tev būs - tev būs, arī kaut kas tik ausīs griezīgs, ne, iedomājies, Jēzuliņš runā pavēles izteiksmē! Un visādi gudrinieki tad teiks - sagrozīts teksts, heiteri iejaukušies "patiesajā Kristus vēstī", utt. Kamoon, nav tik vienkārši, tev jāvar labāk.

kuģis
pirms 6 gadiem
Vai jums kā kristietei, kas, kā saprotu, pārzin rakstus un teoloģiskās diskusijas, gadījumā nešķiet, ka tā ir baismīga apgrēcība un Dieva sods mūslaiku baznīcai/draudzei - visa šī ņemtne un un nemitīgās diskusijas uz riņķi par pestīšanai tik nebūtisku un sekundāru jautājumu kā seksualitāte? Ka tieši kaut kas tik ļoti nesvarīgs ka seksualitātes jautājums ir baznīcas šķelšanās un abu pušu partizāniskuma un ierakumu iemesls? Ka šis jautājums ir padarīts teju par mistisku lakmusa papīrīti? Ka vieni pārprot bauslības Dievu, bet otri pārprot mīlestības Dievu, kaut gan Dievs abos šajos aspektos ir viens? Ka cilvēks definē savu attiecību pret Dievu caur seksualitāti, nevis Kristu? Ka cilvēks definē pats sevi attiecībā pret Dievu un citiem caur savu seksualitāti? Ka ne velti pats Kristus par šo jautājumu nesaka ne pusplēstu zilbi? Ka vieni izmanto savu marginālo statusu, bet otri savu majoritāro statusu, kaut gan ieiešanu debesu valstībā nenoteiks ne marginalitāte, ne majoritāte?

kuģis
pirms 6 gadiem
Cienītā, jūs nevarat tā paņemt rakstus un pēc zviedru galda principa atlasīt, kas jums der (khem, lai balstītu visādas eksotikas) un kas neder, kurš rakstos ir sliktais, kurš labais. Šādi jūs rakstus tikai padarat ērtus sev un savai konstrukcijai.

akmens
pirms 6 gadiem
Cilvēkiem, kas nav precējušies, atliek tikai viena nodarbe - izdabāt Dievam, jo viņiem nav jāizdabā savai otrai pusītei. Piemēram tā izteicās apustulis Pāvils.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!