Kristīne Zonberga
pirms 6 gadiem
Es neteiktu tik skarbi "nekompetenti" vai "neprofesionāli", jo tas ir saprotams, ka valsts pārvaldes darbinieks nevar būt eksperts visās ministrijas vai kādas citas valsts iestādes pārstāvētajās jomās. Tā teikt - labam vadītājam vai procesa koordinatoram ne vienmēr jābūt jomas ekspertam. Šī iemesla dēļ valsts pārvaldei daudz intensīvāk vajadzētu izmantot sabiedrības līdzdalības instrumentu, jo pilsoniskās sabiedrības eksperti labprāt sniedz savu ekspertīzi par tiesību aktu projektiem un to ietekmi uz konkrēto jomu vai sabiedrības daļu. Turklāt šī sabiedrības ekspertīze parasti tiek sniegta bezmaksas (diemžēl). Tāpēc man nav skaidrs, kādēļ valsts pārvaldē sabiedrības līdzdalība nereti tiek nodrošināta tikai formāli, neizmantojot resursus, ko piedāvā pilsoniskā sabiedrība.

Valters Grivins
pirms 6 gadiem
Šis raksts ir izcils. - Tādā ziņā, ka pederastijas propaganda tiek pasniegta brīvības un cilvēktiesību mērcē. Autore gan apzināti aizmirsusi, ka pederastiem normālā, iejūtīgā un humānā sabiedrībā ir tiesības nevis skalot bērnu smadzenes skolās, kā viņa to mēģina demagoģiski iestāstīt, bet saņemt no valsts adekvātu medicīnisko palīdzību....

Zaiga Pūce
pirms 6 gadiem
Man gan šķita, ka autore runāja par to, ka ierēdniecība šobrīd ir ieņēmusi "visziņa" nostāju un kā reiz jūtas tā, ka viņai nekas nebūtu papildus jāuzzina, ji tā jau visu zina. BET diemžēl, aizvien jauni likumi un likumu grozījumi pierāda to, ka jāskaidro ir un jādara tas daudz. Piemēram, FM nesenajā diskusijā par VSOAI atsaucās uz to, ka likumprojekts ir saskaņots ar NVO, jo ir runāts ar LDDK un LTRK, bet abas minētās organizācijas pārstāv komersantu intereses. Tas pierāda, ka vai nu FM apzināti manipulē izvēloties viena tipa organizācijas, lai ātrāk tiktu galā ar jautājumu, vai pilnībā neizprot, ko īsti dara un ko nozīmē nevalstiskās organizācijas. Un šis ir tikai viens no ntajiem piemēriem. Autore sākumā ir izvēlējusies lielisku salīdzinājumu atsaucoties uz pāra attiecībām, kur viena no pusēm ir kļuvusi pārāk valdonīga un līdz ar to attiecības ir kļuvušas neveselīgas. Iespējams, es vēl pieminētu, ka te noderētu attiecību konsultants, kas varētu šo varas līdzsvaru atjaunot. Šajā situācijā tie varētu būt spējīgi un ar izpratni par NVO apveltīti politiķi, bet diemžēl izskatās, ka attiecību konsultants ir atslābis un nevēlas iedziļināties un tā iespējams ir viena no problēmas saknēm.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
'To, cik līdzīga ir abu valstu vēsture un cik atšķirīga tagadne" Paga, paga, tā ka tomēr nebūtu salīdzināma padomju okupācija ar visaptverošo smadzeņu skalošanu, lai radītu "padomju cilvēku", ar Islandes atkarību no Norvēģijas vai Dānijas! Protams, neesmu speciālists Islandes vēsturē, bet cik zinu, abas karalistes īpaši nebāza degunu salas iekšējās lietās, altings taču strādāja visu laiku.
Ok, bet par pilsonisko sabiedrību ir ko mums pamācīties. Neatkarīgi no vēstures.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!