Aktualitātes
20.05.2022

Mežaparka Lielajā estrādē uzstāsies Ukrainas grupa "DakhaBrakha"

Komentē
0

Pasaules mūzikas kvartets "DakhaBrakha" no Kijivas patlaban ar koncertiem apceļo pasauli, un Latvijā ukraiņu četrotnes uzstāšanās gaidāma 25. augustā pulksten 20.00 Mežaparka Lielajā estrādē. 

Etnohaosa apvienība sevi dēvē par "brīvās Ukrainas vēstniekiem", un tās koncertos izskanējuši izsaucieni "Apturiet Putinu!" un "Izbeidziet karu!". Tikai dažas nedēļas pēc tam, kad Krievija iebruka Ukrainā, "DakhaBrakha" bija sākusi turneju ASV: "Mēs ticam starptautiskajam atbalstam un visvairāk mēs paļaujamies uz Ukrainas armiju! Šajos apstākļos mēs esam atcēluši koncertus Ukrainā, taču ceram, ka tie varēs notikt tuvākajā laikā. Bet šobrīd mēs spēlēsim koncertus visā pasaulē, lai atbalstītu Ukrainu un vāktu līdzekļus. Mēs uzvarēsim! Slava Ukrainai!"

Grupa "DakhaBrakha" Latvijā uzstājusies vairākkārt. Latvijas auditoriju četrotne priecējusi gan pasaules mūzikas festivālā "Porta", gan festivālā "Komēta". Pagājušajā rudenī grupa koncertēja uz Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves. 

Kvarteta nosaukums senajā ukraiņu valodā nozīmē "dot/ņemt". Grupu "DakhaBrakha" 2004. gadā Kijivas Mūsdienu mākslas centrā "DAKH" dibinājis avangarda teātra direktors – Vladislavs Troitskis. Teātra vide atstājusi vērā ņemamu ietekmi uz grupas priekšnesumiem, kas vienmēr tiek papildināti ar skatuviskiem/teatrāliem efektiem. Eksperimentējot ar ukraiņu folkmūziku, mākslinieki to papildinājuši ar apkārtējās pasaules ritmiem, radot spilgtu tēlu, kas palīdz iepazīstināt klausītājus ar ukraiņu tradicionālas mūzikas iespējām.

Biļetes uz "DakhaBrakha" koncertu iegādājamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!