Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Lūk, lasu, ka jaunā kultministra darba uzdevums būs celt kultūras darbinieku algas. Vienlaicīgi - kāds NT aktieris - Puga Ivars - uzkrājis 70 000 eur. Saprotama lieta, ka man ir žēl, jo man nav pat 7 000 eur uzkrāti - 1000 eur zārka nauda un pukts un āmen. Tomēr - pārsteidz mani tie apgalvojumi presē par kultūras darbinieku nabadzību un vienlaicīgi - reālo - dabā esošo bagātību - dzīvokļi pilsētās, mājas laukos, mašīnas, ārzemju ceļojumi un kā izrādās - soldīdi naudas uzkrājumi.

Nē jau nē - es neprasu, lai tagad visi aktieri publicē savu kontu stāvokli, bet ka publicētu visu profesiju visi - arī aprietie un sistie skolotāji, policisti, Satversmes Tiesas pasargātie politiķi un ierēdņi - mūsu naudas tērētāji - lai neteiktu zagļi - par to gan es būtu ar abām rokām.

Redz - piemēram, Zviedrijā, Norvegijā tie dati ir publiski pieejami un neviens likums ar to nav pārkāpts, toties korupcija tur nav un visiem viss ir labi - nevis tā kā pie mums ...

Kāpēc pie mums saeima nepieņem likumu, kas paredz pārbaudīt situāciju, kad cilvēks saņem minimālo algu, bet brauc ar mersi un dzīvo penthausā , bet pamatā jau villā kaut kur starp Pāvilostu un Liepāju , piemēram.
Nu labi - cepti gaiļi neknābās un nedziedās - it kā to saprotu, bet cerība jau paliek tik un tā

Ivo Īstenais
pirms 4 gadiem
Izrādās, ka virsraksts nesakrīt ar raksta noslēguma secinājumu - "Godīgi sakot, šajā brīdī uzzināju, ka pats sev (vai arī savai valstij?) esmu parādā gandrīz ceturto daļu no saviem pagalam neregulārajiem un niecīgajiem gada ienākumiem." Es cerēju uz laimīgām beigām...

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Vispār jau es cenšos izvairīties no domām par VID. Baidos uzsprāgt - jo sev esmu teikusi, ja VID- lasi -ZZS un NA koalīcija un iepriekšējā sasaukuma saeima arī mani būs pataisījuši par nodokļu parādnieci šai zagļu un korumpantu valstij - tad vienīgais ko man vērts darīt - spridzināt augšā visus pēc kārtas - kļūt par teroristi. Apzinoties jebkādas pieredzes un pozitīvās cīņas idejas trūkumu - tas ir absurdi un līdzvērtīgs vientuļas raganas brēcieniem mežmalā. Bet es neredzu citu iespēju kā sevi aizstāvēt pret kaut ko tik klaji brutālu.

LA bija loti labs kādas grāmatvedes analītisks raksts, ka viņa ir kā saka bilances grāmatvede , bet cauri jaunās nodokļu reformas džungļiem sekmīgi izlauzties nav spējusi. Pēc viņas secinājumiem iznāk, ka katrs darbinieks - algas saņēmējs un nodokļu maksātājs pats drīkst noteikt, cik lielus nodokļus maksāt. Savulaik, kādos komentāros par to liku arī saitīti uz rakstu.

Arī man ir jautājums Bankovska kungam. Kvēlojot savā šķiriskajā naidā pret latviešu literātiem - es labi atceros, ka kārtejo reizi uzliesmoju , kad masu medijos informācija, ka FM un VID , sadarbībā ar KM ir atvēruši speciālu palīdzības dienestu - konsultāciju biroju, lai radošo profesiju pārstāvjiem palīdzētu aprēķināt nodokļus, uzrakstīt deklarācijas, saņemt visa veida atvieglojumus utt. utjprj. - es to ziņu uztvēru kā kārtējo valsts bandītsimu, kad viena sabiedrības daļa tiek sarīdīta pret otru. It kā varas kalpi - radošā inteliģence būtu - variants nr 1 - garā un prātā vājāki kā visi citi , variants nr 2 - it kā viņiem pienāktos nebeidzamas - citu sabiedrības slāņu apmaksātas privilēģijas

Tad vēlreiz - BANKOVSKA kungs - izstāstiet - Jums kā radošai personībai ir vai nav speciāli VID konsultanti

Tas, ka puse Latvijas nabagu ir padarīti par nodokļu parādniekiem ES vienā no nabadzīgākajām valstīm - tas ir vistiešākais kremļa pirksts, lai cilvēkos radītu naidu pret valsti.
Toties sabiedriskajos medijos - LTV1 - ziņu dienests ir padarīts par ziņģu dienestu - šorīt rīta panorāmā uzstajās vismaz 4 dažādi spēlētāji - VECĀ JUMPRAVA spēlēja trīslitru burkas un solīja , ka arī uz zābakiem varot daudz ko uzspēlēt

Tā kā saki brāļi krievi - vot i prijehaļi

Pauls Bankovskis
pirms 4 gadiem
Nē, man nav nekādu speciālu konsultantu. Tā ir kaut kāda urbānā leģenda.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Paula kungs, Jūs mani apgrūtiniet. Man tik nenormāli nepatīk rakņāties interentā, un LA mājas lapā meklēšanas funkcija ir izņemta. Sak - mazāk tauta zinās, visiem labāk.
Bet tā padoties par to urbāno leģendu es negribu un nevaru.
Ņemsim par piemēru Viktoru Lapčenoku - viņam pensija laikam ir 100 - va 200 eur, bet ir taču viņam divstāvu māja un mašīna, ne tā? Izaudzināti bērni , labklājībā pavadīta dzīve. Labdarībai vien taču nedziedāja kungs, ne tā? Ja es ticu Swedbank kalkulatoram, tad man pensija šobrīd būtu 150 eur, bet man ir tikai mazs dzīvoklītis - un zvēru nav ne aizdevumi, ne aizņēmumi, ne uzkrājumi. Tad kur te sociālā taisnība? Nu labi - saciālais taisnīgums - lai būtu.

Un tas likums vai norma par palīdzību radošajiem ir gan - tagad iešu uz centrāltirgu - ēst gribas, bet tikko atradīšu - uzrakstīšu.
Tas ko teikopēju , nav gluži tas , ko domāju - bet no tā paša romāna - kā mēdz teikt.

http://www.studija.lv/?parent=7958
Nozīmīgs topošajā likumprojektā ir 16. pants par radošo personu atbalsta pasākumu programmu, kurā personas, kas profesionālās darbības specifiskā nodarbinātības rakstura dēļ nesaņem regulārus ienākumus vai piedzīvojuši īslaicīgu darbspējas zudumu, varēs pretendēt uz darba zaudējuma vai slimības pabalstu. Finansējumu atbalsta programmai reizi gadā piešķirs Kultūras ministrija profesionālajām radošajām organizācijām, kurām deleģēts šis valsts pārvaldes uzdevums. Turklāt vienai profesionālajai radošajai organizācijai nevarēs tikt piešķirti vairāk nekā 25% no attiecīgajā gadā paredzētā radošo personu atbalsta pasākumu programmas valsts budžeta finansējuma – kas nozīmē, ka no visām pašlaik reģistrētajām 29 profesionālajām radošajām organizācijām šajā atbalsta pasākumā iekļausies tikai 4–7 organizāciju biedri. Tas nozīmē, ka profesionālās radošās organizācijas nepilnīgi un neefektīvi dublēs gan VSAA, gan Valsts nodarbinātības aģentūras funkciju – īstenot valsts politiku bezdarba samazināšanas un bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto personu atbalsta jomā (LR Saeima, 2012). Dziļāk analizējot šī likumprojekta sasaisti ar citiem Latvijas Republikas likumiem, rodas iespaids, ka likumprojekts ir profesionālo radošo organizāciju finansējuma plāns, kas, cita starpā, nerisinās sociālās aizsardzības problēmas, kuras radošajām personām rodas neregulāro vai minimālo ienākumu dēļ, bet gan pārdalīs valsts budžeta līdzekļus, daļu finansējuma tērējot tā administrēšanai.

edzinsh
pirms 4 gadiem
Tā ļoti skaudri trāpīgi.

jurniece
pirms 4 gadiem
Ja raksta mērķis nebija nosodījums par sarežģīto nodokļu sistēmu un tās apsaimniekošanu, tad kāds bija tā mērķis?

Pauls Bankovskis
pirms 4 gadiem
Ja jautājuma mērķis nebija saņemt atbildi, kāds gan bija jautājuma mērķis? [Starp citu, latviešu gramatikā "ja" lietojums neparedz turpinājumu ar "tad", jo "tad" apzīmē laiku, bet "ja" apstākļus.]

jurniece
pirms 4 gadiem
Vispār jau bija mērķis saņemt atbildi.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!