John Dylan
pirms 11 mēnešiem
Hello, I'm Dylan from Turkey. Are you an online trader trading with bitcoin, USTD and Ethereum and you have a problem with recovering your account? Good news to you all because Hacker Judas is here to save your life. They work with diligence and integrity to give you the best results. All you need is patience and trust in the process. Email: [email protected]
instagram: hackerjudas

Solveiga Zirne
pirms 11 mēnešiem
Naids rada naidu un tā pa riņķi.Viss.Punkts.

WhiteRabbit
pirms 11 mēnešiem
Bet Meldra - izlasiet taču rakstu. Ukrainietes skaidro SAVAS dalības atsaukšanu, nevis pieprasa atteikt krieviem.

Meldra Korovina
pirms 11 mēnešiem
——> …Kad maniem mīļajiem teiks/saka, ka viņi nevar kaut kur piedalīties, jo runā krieviski, es nespēju nedomāt par tā nepareizumu. Mans bērns un vīrs nevienam neko nav nodarījuši. Nav aizsākuši karus. Nē, nav nekādas kolektīvās atbildības. Katrs ebrejs nebija vainīgs, ka Jēzus tika sists krustā. Katrs vācietis nenes atbildību par Hitlera gaumi un plānprātību. Visa veida genocīdi vēsturē aizsākās ar mazām lietām, arī vācieši ebrejus nīdēja pamazām. Līdz tas kļuva oficiāli pieņemami. Tagad oficiāli un pieņemami ir teikt, ka katrs krievs vainīgs karā pret Ukrainu un par to maksās, tiks diskriminēts, apslāpēts izraidīts no sabiedrības, no valsts, izslēgts no sabiedriskās dzīves. Nu nav tajā pareizības un nebūs. Kad drīkst sākt runāt par cūcisku izturēšanos pret krieviski runājošu cilvēku? Kad drīkstēs teikt, ka šis jau kļūst ne vien nedemokrātiski, jo šādi ar cilvēkiem kaut kad izrīkojās padomju varas pārstāvji un citi totalitāri režīmi, bet arī cūciski? Kur sākas krievvalodīga demokrātiskā valstī dzīvojoša cilvēka  tiesības?

Raitis Iljenkovs
pirms 11 mēnešiem
Nav runa par jūsu bērnu vai vīru, kuru uzskati nevienam nav zināmi, bet gan ar krievu kultūru un sabiedrību kopumā, ko viscaur vēsturei un, kas svarīgi, arī mūsdienās raksturo agresīvs imperiālisms un etniskais šovinisms. Šī tā saucamo "labo krievu" piekoptā un jūsu komentārā spilgti demonstrētā upura pozas ieņemšana, egoisms un empātijas trūkums ir tieši tas, par ko runā Ukraiņu mākslinieces, bet krievi un Rietumeiropā tā īsti nespēj saprast, jo "krievi jau neko, tas ir tikai Putins". Un tie bezgaumīgie krievu stāvokļa salīdzinājumi ar antisemtītismu nacisma laikā tikai pierāda to, ka krievi atšķirībā no vāciešiem pēc II p.k, nav spējīgi saprast savu atbildību par karu Ukrainā un tā vietā ciniski pozicionē sevi kā upurus, situācijā, kad Krievija fiziski iznīcina ukraiņus. Putins nevarētu noturēties pie varas 23 gadus bez Krievijas sabiedrības atbalsta - gan aktīva, gan klusējoša, - kas arī ir novedis pie šī kara un tāpēc krievi ir kolektīvi atbildīgi par to.

juve
pirms 11 mēnešiem
Jā, tikai tiem krieviem, kuri joprojām, kā šeit raksta, "identificē sevi kā krievus" un vēlas publicēt anti-putinisku mākslu (vai tā nav atbildības uzņemšanās savā veidā?), to neļauj darīt. Varbūt mēs esam "labie eiropieši"? Kāpēc mums Krimas aneksija bija +- ok? Kad sāksies mūsu pašu atbildības uzņemšanās?

Raitis Iljenkovs
pirms 11 mēnešiem
Nezinu, par kuriem māksliniekiem runa un kāda ir bijusi viņu attieksme pret varu Krievijā pirms tam. Tas, ka kāds ir pret Putinu, neizslēdz šovinismu un attieksmi, ka kāds krieviem ir kaut ko parādā, piemēram, valodas jautājumos - krievu imperiālisms nesākas un nebeidzas ar lojalitāti Putinam. Piekrītu, ka Rietumeiropas, sevišķi Vācijas, business as usual attieksme iedrošināja Putinu un Eiropa (arī ASV) nes savu daļu atbildības par to, ka nevērās stingrāk pret Kremli jau pēc iebrukuma Gruzijā un 2014. gada Donbasa + Krimas okupācijas.

Meldra Korovina
pirms 11 mēnešiem
Kad drīkstēs sākt runāt, ka šis it nemaz nav ok.  Nesanāk to neuztvert personiski. Mans bērns ir krievvalodīgs. Mans vīrs ir dzimis Krievijā, bet no mazotnes audzis Latvijā. Kad maniem mīļajiem teiks, ka viņi nevar kaut kur piedalīties 

Mikēnu Orākuls
pirms 11 mēnešiem
Un kāpēc Jūsu bērns ir krievvalodīgs, dzīvojot Latvijā?
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!