Karikatūra
10.10.2022

Meļķes karikatūra. 10.10.2022

Komentē
0

Šodien publicējam Meļķes karikatūru un vēstuli no autores: 

"Tiem patiesībā visai nedaudzajiem cilvēkiem, kuru pamatnodarbošanās ir aktīva Latvijas kultūras veidošana, gadās sadarboties un līdzpastāvēt visdažādākajos veidos, un tā arī man ir brīžam gadījies piedzīvot tuvplānā darba intensitāti, ko paģēr "Satori" uzturēšana līmenī, kādā viņi vēlas to redzēt. Lai arī pati brīžam grīļojos zem visiem mākslas procesiem, kuros kaut ar mazo pirkstiņu esmu iesaistīta, un tomēr tieku galā, nešaubīgi varu teikt, ka man nebūtu pa spēkam tas, ko paveic šie cilvēki. Veidot tavā ieskatā nozīmīgu, kā arī sirdi barojošu saturu un rīkot pasākumus sabiedriskās domas uzturēšanai nav nekāda Leiputrija. Tas ir neatlaidīgs darbs. Un tieši neatlaišanās man saistās ar "Satori" – mani pašu ir bijis ar ilgstošu uzklausīšanu un atbalstu jāpierunā tomēr mēģināt uzrakstīt sleju, ko bija paredzēts publicēt nākamajā dienā, un atsevišķos gadījumos arī stipri pāri pusnaktij kāds no redakcijas ar nemainīgu fokusu ir šos rakstus rediģējis, par spīti apstākļiem neatraujot roku no estētikas, atjautības, empātijas un ētikas pulsa. Šīs vērtības citēju no H. E. Zēgnera slejas, kas publicēta, uzsākot "Satori" ziedošanas kampaņu. Šis pats cilvēks aizvadītajā vasarā starp saviem miljons darba pienākumiem atrada ieelpas brīdi, kurā iedomājās un pārliecināja mani, lai publicēju savas karikatūras "Satori", un kopš šī uzaicinājuma esmu to darījusi katru pirmdienu. Paldies visiem lasītājiem, kas dalās ar savu prieku par šīm ainiņām, man ir gods jums likt pasmaidīt. Reizēm man ir žēl, ka jūs tās saprotat, bet kopā tāpat ir siltāk.

Sākotnēji biju domājusi, ka šī būs pēdējā karikatūra, ko uz šo brīdi publicēju, jo esmu sajutusi savas radošās kapacitātes griestus, bet lūk, šī jau atkal tomēr nav atvadu vēstule, jo "Satori" cilvēki kārtējo reizi ir vissaspringtākajā darba brīdī pakavējušies mierā, lai mani paauklētu un atrastu ceļu, kādā varam turpināt iesākto. Tāpēc, no dobjākās krūškurvja vietas, es aicinu visus, kam ir iespēja – palīdziet “Satori” pastāvēt. Skaidrs, ka viņi strādās ar vai bez šī atbalsta, bet vienā no šiem gadījumiem ir mazliet vieglāk neizdegt. Katram ziedotājam, kura izvēlētā summa būs 50 vai vairāk eiro (draugi, tās ir tikai divas līdz trīs teātra biļetes, ja tā padomā), kā pateicību dāvināšu ar roku parakstītu augstas kvalitātes izdruku ar ziedotāja paša izvēlēto karikatūru no šī kopā pavadītā laika. Es būšu klusi atstājusi tur savas sirds nospiedumu."

Ziedot "Satori" un izvēlēties savu Meļķes karikatūru iespējams šeit!

Marija Luīze Meļķe

Kad vienreiz Marts Pujāts konfrontēja Mariju Luīzi Meļķi ar jautājumu "Kas ir tas, ko tu raksti?", labākais, ko viņa varēja izdomāt, bija – "Tie laikam ir dažādi jautājumi. Un dažādi vērojumi."

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!