Jānis Zuzāns "Purvīša balvas 2019" pasniegšanas ceremonijā. Foto: Jānis Romanovskis.
 
Aktualitātes
25.03.2020

Mecenāts Jānis Zuzāns atceļ finansējumu mākslas norisēm

Komentē
0

Uzņēmējs un mākslas mecenāts Jānis Zuzāns atcēlis šogad ieplānoto finansējumu mākslas un kultūras norisēm, ziņo portāls "Delfi.lv".

Šo faktu TV24 raidījumam "Kārtības rullis" apliecināja pats uzņēmējs. Viņa lēmums ietekmēs fonda "Mākslai vajag telpu" darbību, "Purvīša balvas" procesu, apgāda "Neputns" darbību, Latvijas Nacionālo teātri, kā arī citas kultūras institūcijas un norises. Tāpat neskaidra ir Zuzāna iecerētā mākslas centra "Zuzeum" nākotne.

Šāds lēmums pieņemts, jo ārkārtas situācijas dēļ valdība lēmusi slēgt visas spēļu zāles, tostarp Jāņa Zuzāna uzņēmumam SIA "Alfor" piederošās. "Es katru gadu esmu novirzījis mākslas un kultūras procesa atbalstam vienu miljonu eiro. Šo summu šobrīd esam atcēluši, tā ka cietīs visi – gan teātri, gan "Purvīša balva"… Esmu jau izsūtījis vēstules… It kā jau var iztikt, bet vai to vajag, tāds ir jautājums," raidījumā "Kārtības rullis" sacīja Zuzāns.

Kā portālam "Delfi" norādījuši "Purvīša balvas" rīkotāji, 2021. gada balvas pasniegšana ir iesaldēta, bet ne atcelta, savukārt Zuzāna sponsorētā fonda "Mākslai vajag telpu" vadītāja Katrīna Jaunupe atklāja, ka fonds drošības nolūkos visus lielos pasākumus atcēlis jau pirms šī paziņojuma. Kā norādīja Jaunupe, fonds darbību nepārtrauks, bet meklēs citus finansējuma avotus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!