Aktualitātes
27.07.2021

Matīss Kaža uzņēmis viena kadra filmu "Ūdens garša"

Komentē
0

Turpinot filmizrādē "Kino un mēs" iestrādāto viena kadra filmas principu, režisors Matīss Kaža ar savu komandu pabeidzis darbu pie jaunākā kino projekta "Ūdens garša" filmēšanas. Filmas scenārija autori ir visi filmā iesaistītie aktieri un režisors.

"Ūdens garša" ielūkojas kādas ietekmīgas ezotēriskas organizācijas aizkulisēs. Biedrības vadītājs ir noslēpumainais Meistars (Vilis Daudziņš), kurš, izmantojot digitālā laikmeta iespējas un publicējot pretrunīgus viedokļus, iemantojis plašu sekotāju loku ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Meistara biedrība grasās pārcelties uz vairākus miljonus vērtu jaunu kompleksu, kurā cilvēki ar īpaši strukturizēta ūdens palīdzību varēs "attīrīt sevi no informatīvā piesārņojuma". Kad žurnāliste Katrīna (Iveta Pole) uzzina par shēmām, kas stāv aiz "Ūdens māju" projekta, viņa nolemj to izmeklēt un sabiedrību informēt par patiesībā notiekošo. Taču Meistara ūdens biedrībā aktīvi iesaistās Katrīnas meita, influencere Zane (Alise Dzene), kura ir pārliecināta par ūdens īpašo spēku.

"Tāpat kā komēdija "Kino un mēs", arī "Ūdens garša" uzņemta vienā nepārtrauktā kadrā, taču daudz sarežģītākā uzstādījumā. Divdesmit trīs dekorācijas divās neatkarīgās filmēšanas vietās, kurās seši aktieri aptuveni stundas un četrdesmit minūšu laikā izspēlē visu filmu no sākuma līdz beigām, – tas ir nopietns pārbaudījums gan aktieriem, gan filmas tehniskajam personālam, jo vismazākā kļūda nozīmē atgriešanos pašā sākumā. Pēc vairāku mēnešu ilga mēģinājumu procesa un četrām filmēšanas dienām īstais dublis beidzot ir nofilmēts," raksta filmas veidotāji.

"Šis darbs ir mūsu refleksija par to ārkārtīgi sašķelto pasauli, kurā šobrīd dzīvojam. Arī par to, cik lielā mērā mēs esam brīvi savā gribā, cik lielā – atkarīgi no struktūrām, kas netiešā veidā nosaka mūsu vārdus un rīcību," stāsta filmas režisors Matīss Kaža. "Mēs daudz strādājam ar modernisma kino elementiem – tekstualitāti, vides nosacītību, aktierisku atsvešinājumu. Kamera "Ūdens garšā" ir tāds kā septītais aktieris un pilda daudzas un dažādas lomas. Piemēram, ir aina, kurā kamera tiek piekauta, ir aina, kurā tā kļūst par varones videobloga kameru, un tā tālāk," papildina operators Aleksandrs Grebņevs.

Lomas filmā "Ūdens garša" atveido Iveta Pole, Vilis Daudziņš, Andris Keišs, Alise Dzene, Gerds Lapoška un Jānis Skutelis. Projektā "Ūdens garša" sadarbojas filmu studijas "Fenixfilm" un "Deep Sea Studios", Ģertrūdes ielas teātris un Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālā Filmu skola. Filmas producenti ir Matīss Kaža un Dace Siatkovska, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Kaspars Kauliņš, kostīmu un grafiskā māksliniece Ieva Kauliņa, grima māksliniece Beata Rjabovska, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis.

Filmas ražošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogramma "KultūrElpa". Uz ekrāniem darbs gaidāms 2021. gada nogalē.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!