Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
26.06.2020

Maskavas tiesa atzinusi Kirilu Serebreņņikovu par vainīgu krāpšanā

Komentē
0

Tiesa Maskavā piektdien atzina par vainīgu krāpšanā režisoru Kirilu Serebreņņikovu, kurš apsūdzēts lietā par Maskavas Gogoļa centra teātra projektam piešķiro valsts līdzekļu piesavināšanos.

Līdz ar Serebreņņikovu atzīti par vainīgiem vēl divi apsūdzētie – Serebreņņikova dibinātās nekomerciālās organizācijas "Septītā studija" bijušie vadītāji Aleksejs Malobrodskis un Jurijs Itins.

Sprieduma nolasīšana Maskavas Meščanskas rajona tiesā turpinās, un sods Serebreņņikovam, Malobrodskim un Itinam vēl nav paziņots.

Daudzkārt godalgotais režisors Serebreņņikovs, kurš iestudējis teātra izrādes arī Latvijā, tika aizturēts 2017. gada augustā. Apsūdzībā teikts, ka kopā ar līdzdalībniekiem piesavinājies 129 miljonus rubļu (1,7 miljonus eiro pēc pašreizējā kursa), kas no valsts līdzekļiem piešķirti vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem.

Prokuratūra lūgusi tiesu piedzīt šo summu no apsūdzētajiem, kā arī piespriest sešu gadu cietumsodu Serebreņņikovam.

Serebreņņikovs viņam izvirzītās apsūdzības noraidījis, bet Krievijas situācijas pazinēji uzskata, ka apsūdzības ir politiski motivētas, jo Serebreņņikovs atklāti kritizējis prezidenta Vladimira Putina režīma politiku, arī 2014. gadā īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju. Režisors kritizējis arī pareizticīgo baznīcu.

Režisors pavadīja gandrīz divus gadus mājas arestā, no kura tika atbrīvots pērnā gada aprīlī.

Nedēļu pirms atbrīvošanas režisoram tika piešķirta Krievijas Kinematogrāfijas mākslas akadēmijas nacionālā prēmija "Nika" par filmu "Ļeto" ("Vasara"), kas vēsta par rokmūziķi Viktoru Coju.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!