Publicitātes foto
 
Aktualitātes
10.08.2018

Maskavas forštatē notiks divas lekcijas par iedzīvotāju iesaisti apkaimes procesos

Komentē
0

Pasākumu cikls "Kompass" aicina Rīgas iedzīvotājus šomēnes apmeklēt Džona Feila (John W. Fail) lekciju 15. augustā par sadarbībā balstītu apkaimes telpu pārvaldīšanu, un 29. augustā – Aleksandras Szimanskas (Aleksandra Szymanska) pieredzes stāstu, kurā lektore runās par iedzīvotāju iesaistes labajām praksēm un problēmām Gdaņskā.

Astotais "Kompass" pasākums, kas norisināsies 15. augustā plkst. 18:30 Turgeņeva ielā 15, veltīts jautājumam, vai jaunās tehnoloģijas, kripto- un kopienas valūtas var uzlabot telpu pieejamību iedzīvotājiem un nevalstiskajām organizācijām. Par šo tēmu lekciju sniegs Džons Feils, kas stāstīs par saviem projektiem – apkaimes koptelpām "Temporary" un "Kuusi Palaa", kā arī izveidoto "Biathlon" sistēmu, ko pats autors raksturo kā pārvaldības filozofijas, kultūras instrumentu un datorprogrammas kopumu. Džons lekcijā sniegs pārskatu par realizētājām aktivitātēm, kā arī savas darbības izvērtējumu, īpaši uzsverot atšķirības starp to, kas tika iecerēts un kā projekti norisinājās realitātē.

Otrs pasākums Maskavas forštatē notiks 29. augustā plkst. 18:30, un tas norisināsies Rīgas Austrumu izpilddirekcijas telpās, Daugavpils ielā 31. Tajā ar lekciju uzstāsies Gdaņskas Pilsētas kultūras institūta (no poļu val. - Instytut Kultury Miejskiej) vadītāja Aleksandra Szimanska, kas stāstīs par iestādes organizēto atbalstu iedzīvotāju iniciatīvām un stāstījumā atklās, kuras no aktivitātēm atstājušas lielāko pozitīvo iespaidu uz kopienas attīstību. Pasākumā būs iespējams dzirdēt par apkaimes iedzīvotāju – gidu – tūrēm, kurās iedzīvotāji paši var izklāstīt savas apkaimes stāstu, par iespēju iedzīvotājiem balsot par vēlamajām pašvaldības organizētajām kultūras aktivitātēm, kā arī par atbalstu ikvienam kaimiņu svētku organizēšanai savā pagalmā.

Pēc vieslektoru uzstāšanās, kā katrā "Kompass" pasākumā, apmeklētāji tiks aicināti piedalīties diskusijā par šāda veida iespējām savā apkaimē Rīgā, kā arī plašākiem tematiem kā iedzīvotāju iesaiste, kultūras politika un pilsētas attīstība. Pasākumi norisināsies angļu valodā un ieeja tajos ir bez maksas. Detalizētai informācijai par šiem un nākamajiem pasākumiem var sekot līdzi "Free Riga" "Facebook" lapā.

"Kompass" ir pasākumu cikls par iedzīvotāju veidotu pilsētu, apkaimju attīstības iespējām un kultūru publiskajā telpā, kas dod iespēju jebkuram iepazīt neierastus pilsētvides projektus un inovatīvas prakses no dažādām Eiropas vietām.  Projektu organizē biedrība "Free Riga" sadarbībā ar "Kaņepes Kultūras centrs" un radošo industriju centru  "DarbaVieta". Atbalsta "British Council" pārstāvniecība Latvijā, Rīgas dome un Dānijas Kultūras institūts. Pasākumu laikā ar dzērieniem cienā Kokmuižas alus darītava.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!